FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: «Πράσινο» για τη στέγαση του νέου Α.Τ. Βουπρασίας

Ημερομηνία: 26-02-2024 | Συντάκτης:

-Ενέκρινε την παραχώρηση οικοπέδου προς το Υπουργείο ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Την παραχώρηση οικοπέδου στη Βάρδσ προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, επιφάνειας 310,58 τ.μ.  προκειμένου να ανεγερθεί το κτίριο που θα στεγάσει το αστυνομικό τμήμα της Βουπρασίας.

Το οικόπεδο βρίσκεται στην Επέκταση Σχεδίου Πόλεως, επί της οδού Θερμοπυλών, όπως αυτό αποτυπώνεται στο σχετικό Τοπογραφικό διάγραμμα, καλύπτει τις ανάγκες και πληροί τις προδιαγραφές που τίθενται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δηλαδή δόμηση κτιρίου 200 τ.μ.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Σάκης Κεκάτος, Η θέση του προς παραχώρηση οικοπέδου, τόσο από λειτουργικής όσο και από πολεοδομικής απόψεως κρίνεται καταλληλότερη για την ανέγερση αστυνομικού τμήματος, και έχει εγκριθεί και από Κλιμάκιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και από την Ελληνική Αστυνομία, μετά από διενεργηθείσα αυτοψία.

Παράλληλα, επισήμανε πως η στέγαση των υπηρεσιών του Α.Τ. Βουπρασίας σε ένα νέο, σύγχρονο και ασφαλές κτίσμα, συνιστά εκπλήρωση σπουδαίου κοινωφελούς σκοπού, που πράγματι συνδέεται με την προαγωγή των τοπικών συμφερόντων και την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, για αυτό ο δήμος αποφάσιε να προχωρήσει στην παραχώρηση του οικοπέδου.

Για την έγκριση της απόφασης προηγήθηκε η θετική γνώμη του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Βάρδας, ενώ το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση, δεδομένου ότι απαιτούνταν  θετική απόφαση με την αυξημένη πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του αριθμού των μελών του για την δωρεάν παραχώρηση του οικοπέδου. Η δωρεάν παραχώρηση γίνεται υπό τον όρο ότι εντός πενταετίας από την υπογραφή του συμβολαίου θα έχει γίνει η δημοπράτηση και θα έχει ξεκινήσει η κατασκευή του έργου της ανέγερσης του αστυνομικού τμήματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot