FOLLOW US: facebook twitter

«Πράσινο» για δύο πέτρινες βρύσες στη Ζαχάρω

Ημερομηνία: 19-09-2023 | Συντάκτης:

Εγκρίθηκε η πρόταση από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης

Δύο πέτρινες βρύσες θα κατασκευαστούν στη Ζαχάρω, έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ζαχάρως και την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Οι προτεινόμενες θέσεις είναι για την πρώτη έναντι του ξενοδοχείου Νέστορος στην κεντρική πλατεία της Ζαχάρως και η δεύτερη επί της πιάτσας των ταξί στην συμβολή των οδών Τζαμαλούκα και Ερμού.

Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία για την κατασκευή υποδομών στοιχείων νερού, δεν απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας στους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους.

Ωστόσο, το έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών αναφέρει ότι απαιτείται όλες οι κατασκευές και εγκαταστάσεις να αποτελούν ενιαίο αισθητικό σύνολο και ναυλοποιούνται από τον οικείο Δήμο ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έγκριση της αντίστοιχης μελέτης από την αρμόδια τεχνική υπηρεσία του Δήμου.

 Προϋπόθεση για την έγκριση της μελέτης είναι η διασφάλιση της τήρησης όλων των γενικών και ειδικότερων κατά περίπτωση προδιαγραφών ασφαλείας για την κατασκευή, χρήση και λειτουργία των ανωτέρω κατασκευών και εγκαταστάσεων. Επιπρόσθετα, για όλες τις υπέργειες κατασκευές και εγκαταστάσεις απαιτείται η έγκριση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής. Μετά την έγκριση της πρότασης από το Δημοτικό Συμβούλιο, η Τεχνική υπηρεσία θα συντάξει την αντίστοιχη μελέτη κατασκευής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot