FOLLOW US: facebook twitter

«Πράσινο» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι Κατακόλου

Ημερομηνία: 09-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Οικονομία

«Πράσινο» άναψε το Ελεγκτικό Συνέδριο για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι του Κατακόλου, ανοίγοντας τον δρόμο για την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την έναρξη των εργασιών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», έχει κοινοποιηθεί η κατακυρωτική απόφαση στον ανάδοχο, ο οποίος καλείται εντός 15 ημερών να προσκομίσει την εγγυητική επιστολή, ενώ εκκρεμεί ένα έγγραφο από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για να εκδώσει τη σχετική άδεια η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και να υπογραφεί η σύμβαση του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο πέρασε από προσυμβατικό έλεγχο ένεκα της αλλαγής της νομοθεσίας το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με την οποία επανακαθορίστηκαν τα χρηματικά όρια των συμβάσεων για την υποχρεωτική υπαγωγή τους στον προσυμβατικό έλεγχο. Στόχος της Περιφέρειας είναι να υπογραφεί η σύμβαση εντός του Σεπτεμβρίου και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.

Πρόκειται για έργο ενταγμένο στην ΟΧΕ Κατάκολο-Πύργος-Αρχ. Ολυμπία, με συνολικό προϋπολογισμό10,5 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Στη χερσαία ζώνη του λιμένα θα κατασκευαστούν νέα κτίρια, τα οποία είναι:

α) Κτίριο υποδοχής επιβατών στη θέση του πρώην τουριστικού περιπτέρου, το οποίο αναπτύσσεται σε δύο στάθμες (ισόγειο και α΄ όροφος) με συνολική επιφάνεια 1310,07 τ.μ.

β) Κτίριο Schengen με χρήση γραφείων ελέγχου επιβατών κρουαζιέρας και αποσκευών. Θα αποτελείται από το ισόγειο και τον α΄ όροφο, με συνολική επιφάνεια 774,25.τ.μ.

γ) Κτίριο εκθέσεων–πολιτισμού. Πρόκειται για τις πρώην αποθήκες σταφίδας που θα μετατραπούν σε εκθεσιακό χώρο και θα συμπληρωθούν με την προσθήκη ενός όμοιου κτιρίου. Η συνολική επιφάνεια του εκθεσιακού χώρου θα είναι 785,99 τ.μ.

δ) Ανάπλαση της χερσαίας ζώνης βάσει των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που περιγράφονται στην επικαιροποίηση του Γενικού Π.Σ. Λιμένα Κατακόλου. Περιλαμβάνει βιομηχανικά δάπεδα, ασφαλτοστρώσεις, διαμορφώσεις δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, έργα πρασίνου και ηλεκτροφωτισμό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος