FOLLOW US: facebook twitter

«Πράσινο» από την Κτηματική για Seatrac

Ημερομηνία: 01-07-2024 | Συντάκτης:

-Δωρεάν παραχώρηση τμημάτων αιγιαλού σε τέσσερις παραλίες του Πύργου

Την παραχώρηση, άνευ ανταλλάγματος, τεσσάρων (τμημάτων από τον κοινόχρηστο χώρο αιγιαλού και την παραλία προς τον Δήμο Πύργου ενέκρινε η Κτηματική Υπηρεσία της Ηλείας, προκειμένου να εκτελεστούν έργα και λοιπές παρεμβάσεις σε αυτά, με στόχο να διευκολύνουν και να βελτιώσουν αποκλειστικά την πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες σε τέσσερις παραλίες.

Η διάρκεια της παραχώρησης ισχύει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, 31-10-2024 οπότε και θα πρέπει να απομακρυνθούν όλες οι κατασκευές και να αποδοθεί ο κοινόχρηστος χώρος στην αρχική του μορφή, και αφορά τις παραλιακές περιοχές «ΑΓΙΟΣ ΗΛΙΑΣ» της Τ.Κ. Αγίου Ηλία, «ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΒΕΝΤΟΧΩΡΙΟΥ» της Τ.Κ. Λεβεντοχωρίου, «ΣΠΙΑΤΖΑ – ΝΤΑΡΑΒΕΡΙ» της Δ.Κ. Πύργου και «ΕΠΙΤΑΛΙΟ» της Τ.Κ. Επιταλίου.

Σε αυτά τα τέσσερα σημεία θα εγκατασταθεί σύστημα ασφαλούς ολίσθησης μηχανισμού πρόσβασης στη θάλασσα για ειδικές ομάδες χρηστών,  χημική τουαλέτα ΑμεΑ, αποδυτήρια ΑμεΑ, ντους ΑμεΑ,  ξύλινος διάδρομος πλάτους 1,50 μ και  σκίαστρα ή ομπρέλες με ιστό ξύλινο και ψάθα με συνημμένη τη θεωρημένη τεχνική έκθεση προμήθειας των παραπάνω και θεωρημένα αποσπάσματα τοπογραφικών διαγραμμάτων των ανωτέρω θέσεων και τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά (συντεταγμένες, εμβαδομέτρηση κλπ).

Ο δήμος Πύργου έχει την υποχρέωση να σημάνει κατάλληλα τους χώρους και τις εγκαταστάσεις για λόγους ασφαλείας και ενημέρωσης, να διευκολύνει και να εξασφαλίζει την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στους χώρου του αιγιαλού και της παραλίας και να απαγορεύει την διέλευση τροχοφόρων.

Σημειώνεται ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση στον χώρο του αιγιαλού και της παραλίας και η κατασκευή μόνιμων έργων. Σε περίπτωση αυθαίρετων καταλήψεων πλέον του παραχωρηθέντος χώρου, θα λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία μέτρα για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων.

Μετά την λήξη της παραχώρησης ο Δήμος Πύργου οφείλει να απομακρύνει τις εγκαταστάσεις και να παραδώσει τον παραχωρούμενο χώρο στην αρχική του μορφή. Τα υλικά συντήρησης των εγκαταστάσεων για την διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς και τα κατάλοιπα της συντήρησης θα πρέπει να απομακρύνονται από τον χώρο του αιγιαλού και να απορρίπτονται σε κατάλληλα αδειοδοτημένους χώρους.

 Ο Δήμος Πύργου ως φορέας διαχείρισης των έργων οφείλει πριν την έναρξη κατασκευής των έργων να ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ώστε, αν αυτό βρίσκεται εντός κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου, να χορηγηθεί έγκριση και να παρακολουθείται η εκτέλεση των έργων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot