FOLLOW US: facebook twitter

«PRANA» και γέλια μέχρι δακρύων στο Σταφιδόκαμπο!

Ημερομηνία: 01-08-2023 | Συντάκτης:

Ο Γιάννης Γαλανόπουλος με την Θ.Ο «Υπερφωτισμένοι» έκλεψαν την εντυπώσεις στην παράσταση που έδωσαν στην ιδιαίτερη πατρίδα του και στο μαγικό ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ


Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου

Με τον τριπλό ρόλο του θεατρικού συγγραφέα, του σκηνοθέτη και του ηθοποιού, επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, ο Σταφιδοκαμπίτης Γιάννης Γαλανόπουλος παρουσιάζοντας με την Θεατρική ομάδα Άνω Λιοσίων «Υπερφωτισμένοι» την ξεκαρδιστική ενεργειακή κωμωδία «PRANA”, το νέο του θεατρικό «παιδί», σκορπίζοντας στο κατάμεστο από κόσμο ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ Σταφιδοκάμπου τρελό γέλιο! Το δροσερό βράδυ του Σαββάτου στον μαγικό χώρο του θερινού σινεμά ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ, ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται από νωρίς, θεωρώντας σίγουρο ότι θα εισπράξει χαρά, θετική ενέργεια και αισιοδοξία και βεβαίως δεν έπεσε έξω! Απογείωσε το «prana” μας!

 Ανάμεσά τους δεκάδες φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα του Γιάννη Γαλανόπουλου ακόμα και εκτός Ηλείας, πιστοί κάθε χρόνο στο καθιερωμένο τους ραντεβού στο Σταφιδόκαμπο, απόλαυσαν πραγματικά μια θεατρική ολόδροση παράσταση που κέρδισε τις εντυπώσεις όπου κι αν παίχτηκε μέχρι τώρα. Μια ασύλληπτη κωμωδία, με πολλές ανατροπές, απίστευτο γέλιο και κωμικές σκηνές, υπέροχες ερμηνείες από όλα τα μέλη της θεατρικής ομάδας.

Στην παράσταση συμμετείχε μέσω ήχου στο «PRANA» και ο σπουδαίος ηθοποιός Γιώργος Πάντζας στο ρόλο του εκδότη που πρόσθεσε μια ιδιαίτερη κωμική νότα στην εξέλιξη της υπόθεσης του έργου. Στην παράσταση συμμετείχαν παλιά και νέα μέλη της ομάδας που εγκλιματίστηκαν όμως αμέσως με το πνεύμα των «Υπερφωτισμένων» και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους φέρνοντας εις πέρας απαιτητικούς ρόλους κωμωδίας! Όπως ο Λεωνίδας (Κωνσταντίνος Φώσκολος) – έμπειρος ερασιτέχνης ηθοποιός αλλά καινούργιος στο τιμ, η Όλγα – καθηγήτρια γιόγκα ( Σοφία Παπαδοπούλου) και το Κατερινάκη (Βίκυ Δημητρακοπούλου) που με τα «μαργαριτάρια» της και την Πυργιώτικη προφορά της έκλεψε την παράσταση. Πολύ καλές ερμηνείες και από την Δώρα ( Μάριαν Κατσιγιάννη), την Βερονίκη ( Σοφία Γκαραβέλα) και βεβαίως από τον δικό μας Γιάννη Γαλανόπουλου στο ρόλο ενός ψιολαποτυχημένου ηθοποιού που αυτήν την περίοδο έπαιζε τον… Οιδίποδα! Άλλωστε απολαύσαμε και την… κραυγή του στην έναρξη της παράστασης!

Βεβαίως ο Γιάννης μέσα στο κείμενό του χρησιμοποίησε αρκετά στοιχεία και ατάκες με Ηλειακό πρόσημο δίνοντας στην παράσταση και λίγο τοπικό χρώμα, με εξαιρετικές χιουμοριστικές ατάκες. Το Prana, για όσους δεν γνωρίζουν, στην ορολογία της yoga, σημαίνει ζωτική ενέργεια και στο θέατρο μια ξεκαρδιστική κωμωδία για τις ανθρώπινες σχέσεις! Ο Λεωνίδας είναι συγγραφέας, περνά κρίση μέσης ηλικίας κι ενώ είναι παντρεμένος με τη Δώρα, συνάπτει σχέση με την Όλγα που είναι δασκάλα της yoga και κατάγεται από την Καλμικία. Το Prana θα αρχίσει να χαλάει όταν η Δώρα θα προσλάβει ως δασκάλα yoga…την Όλγα! Μια ενεργειακή κωμωδία με καλά ανοίγματα, υπό το άγρυπνο βλέμμα του … Βούδα Σιακαμούνι!

Τη διοργάνωση της βραδιάς έχει το Πνευματικό & Καλλιτεχνικό Κέντρο Σταφιδοκάμπου, με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής για 5ησυνεχή χρονιά, ενώ τους Υπερφωτισμένους, το Γιάννη Γαλανόπουλο και το κοινό καλωσόρισε εκ μέρους του Πνευματικού Κέντρου Σταφιδοκάμπου ο κ. Γιώργος Αλεβιζόπουλος που είναι η ψυχή του ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ και γενικά της νότας πολιτισμού στο χωριό, ευχαριστώντας και ονομαστικά όλους όσους βοήθησαν για να στηθεί η παράσταση.

Βεβαίως μετά την παράσταση ακολούθησε για την ομάδα και τους φίλους τραπέζι με το καθιερωμένο γευστικότατο κουσκούς, δια χειρός Γιώργου Αλεβιζόπουλου, δια της απαραίτητης ιστορικής ανάλυσης της προέλευσης του τοπικού ζυμαρικού της Ανδραβίδας που συνδέεται με την εποχή των ιπποτών και των θρύλων. Και για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνουμε ότι την ιστορία την γράφουν οι παρέες… 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot