FOLLOW US: facebook twitter

Π.Ο.Υ.: Μόνα τους τα μέτρα δεν θα εξαλείψουν την πανδημία. Κάντε τεστ!

Ημερομηνία: 27-03-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”107060″ img_size=”full”][vc_column_text]Οι χώρες που έχουν επιβάλει μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας στους πολίτες τους για να αποτρέψουν την εξάπλωση της πανδημίας πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον χρόνο για να επιτεθούν στον νέο κορονοϊό, προέτρεψε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τονίζοντας την ανάγκη για συνεχή, μαζικά τεστ.

«Με το να ζητάμε από τον κόσμο να μείνει στο σπίτι και να απαγορεύουμε τις μετακινήσεις αγοράζουμε χρόνο και μειώνουμε τις πιέσεις στα συστήματα υγείας. Από μόνα τους αυτά τα μέτρα δεν θα εξαλείψουν τις πανδημίες. Καλούμε όλες τις χώρες να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον χρόνο για να επιτεθούν στον ιό», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκρεμπεγέσους στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στη Γενεύη.

«Τα επιθετικά μέτρα για την εύρεση, την απομόνωση, τη θεραπεία και την ιχνηλάτηση δεν είναι μόνο η καλύτερη και ταχύτερη διέξοδος από ακραίους κοινωνικούς και οικονομικούς περιορισμούς – αλλά και για να αποφευχθούν αυτοί οι περιορισμοί. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για πολλές χώρες με ευάλωτα συστήματα υγείας» πρόσθεσε εμφατικά ο Γκεμπρεγεσούς.

Οι χώρες θα πρέπει να αυξήσουν τον αριθμό και να εκπαιδεύσουν τους εργαζόμενους στα συστήματα δημόσιας υγείας και φροντίδας, αλλά και να εφαρμόσουν συστήματα για να εντοπίσουν κάθε ύποπτο κρούσμα, εντατικοποιώντας τους ελέγχους, επισήμανε.

Ο ιός αυτός είναι «πολύ επικίνδυνος» και ήδη έχουμε περισσότερους από 16.000 θανάτους, υπενθύμισε. Ο χρόνος για να δράσουμε ήταν πριν από έναν με δύο μήνες, αλλά «σπαταλήσαμε» αυτό το πρώτο παράθυρο ευκαιρίας, συνέχισε ο Τέντρος. Τώρα όμως, είπε ότι ο κόσμος έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να καταστείλει και να ελέγξει την πανδημία και δεν πρέπει να τη σπαταλήσει και αυτήν.

Οι έξι συστάσεις του ΠΟΥ:

Καταλήγοντας, ο Γκεμπρεγεσούς έκανε έξι συστάσεις του Οργανισμού προς τα κράτη που έχουν ήδη εφαρμόσει τα μέτρα περιορισμού.

  • Εκπαιδεύστε το προσωπικό και αναπτύξτε το σύστημα Υγείας
  • Εφαρμόστε ένα σύστημα για να βρείτε κάθε ύποπτο κρούσμα σε επίπεδο κοινότητας
  • Αυξήστε τη δυνατότητα και την πρόσβαση σε τεστ για τον ιό
  • Προσαρμόστε και εξοπλίστε τις εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιήσετε για να περιθάλψετε τα κρούσματα
  • Αναπτύξτε ένα ξεκάθαρο πλάνο και διαδικασία για την καραντίνα των επαφών ύποπτων κρουσμάτων
  • Διαθέστε όλη την προσοχή της κυβέρνησης στον περιορισμό του ιού

Πηγή: tvxs.gr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot