FOLLOW US: facebook twitter

Η Ποτοποιία Μυλωνά γιορτάζει φέτος τα 120 χρόνια της!

Ημερομηνία: 01-04-2023 | Συντάκτης:

Η διαδρομή της επιχείρησης και παρουσίαση στο Μπάρι της Ιταλίας της βραβευμένης καινοτόμας ιδέας παραγωγής λικέρ

Η Ποτοποιία Μυλωνά ιδρύθηκε το 1903 και έχει την έδρα της στον Πύργο Ηλείας. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση που εδώ και έναν αιώνα ξεχωρίζει για την ποιότητα των προϊόντων της, την αξιοπιστία και την διατήρηση του παραδοσιακού στοιχείου.

Από τον Δεκέμβριο του 2020 διαθέτει άδεια Φορολογικής Αποθήκης Αλκοόλης. Παράγει βραβευμένα προϊόντα σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς όπως ούζο, τσίπουρο, εννέα διαφορετικές γεύσεις λικέρ και αλκοολούχο ποτό τύπου Brandy.

Επίσης από τον Αύγουστο του 2022 παράγει Vodka, Gin και αλκοολούχο ποτό Ρούμι. Τα προϊόντα μας είναι εξαιρετικής ποιότητας και παρασκευάζονται κατά προτεραιότητα με πρώτες ύλες του τόπου μας. Έχει κερδίσει στην  Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 1931 χρυσό βραβείο για το ούζο της και το 1933 στην ίδια έκθεση χρυσό επίσης βραβείο για το κονιάκ της.

Σήμερα η τέταρτη γενιά της οικογένειας Μυλωνά συνδυάζοντας την πολύτιμη εμπειρία με την γνώση συνεχίζει με μεράκι την παράδοση. Φέτος γιορτάζουμε τα 120 χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα προϊόντα μας διακρίθηκαν για την εξαιρετική τους ποιότητα με 55 βραβεία  στους ακόλουθους  εθνικούς και διεθνής διαγωνισμούς:

  • Διεθνής Διαγωνισμός Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης
  • Olymp awards – Αθήνα
  • AFFA Athens Fine Food Awards
  • MTA Mediterranean Taste Awards – Βερολίνο
  • Great Taste – Λονδίνο
  • Dubai International Taste Awards 2022

Κατά το έτος 2023 έλαβε μέρος σε εκθέσεις με εθνική και διεθνή εμβέλεια όπως η EXPOTROF 2023 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ από τις 4 έως και τις 6 Φεβρουαρίου και η FOODEXPO 2023 στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO από τις 18 έως και τις 20 Μαρτίου.

Μέσα από τις εκθέσεις είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τα προϊόντα μας σε χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Στα περίπτερα στα οποία διατηρούσαμε εκτός από την ενημέρωση που παρείχαμε, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα προϊόντα μας, αποσπάζοντας έτσι τις καλύτερες κριτικές.

Μετά το πέρας των εγκαινίων της έκθεσης Expotrof 2023, το περίπτερό μας επισκέφθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ Σίμος Κεδίκογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ Νικολούτσος και ο διοργανωτής της 9ης EXPOTROF κ Κωστής Μοσχονάς.

Σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ηλείας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είχαμε την δυνατότητα να παρουσιάσουμε τα προϊόντα μας σε εμπορικούς ακολούθους, δημοσιογράφους γαστρονομίας και Chefs από όλη την Ευρώπη.

Σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας έγινε παρουσίαση της Ποτοποιίας μας στο MEDITERRANIAN FOOD STAGE, συνδυάζοντας έτσι την γευσιγνωσία με την γαστρονομία. Οι Chefs παρασκεύασαν σιροπιαστό πουράκι από την ιστορική πόλη της Μάνης, με λικέρ Κανέλλας και Γαρύφαλλου Μυλωνά και μπουκίτσες διπλωτό με λικέρ Τριαντάφυλλο Μυλωνά.

Το Φεβρουάριο του 2023, στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, το τσίπουρο Μυλωνά χωρίς Γλυκάνισο  βραβεύτηκε με το Αργυρό Βραβείο με βαθμολογία 88. Είναι το τρίτο βραβείο που κατακτά το τσίπουρό μας στους τρεις τελευταίους Διαγωνισμούς Οίνων και αποσταγμάτων. Το Τσίπουρό μας ξεχώρισε για τα ευχάριστα, πολύπλοκα, ισορροπημένα, φρουτώδη αρώματά του και την πολύπλοκη ζωηρή του γεύση. 

Η τριήμερη 23η διοργάνωση του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Θεσσαλονίκη από τις 14 έως τις 16 Φεβρουαρίου 2023. Ο Δ.Δ.Ο.Α.Θ. πραγματοποιείται στην Ελλάδα από την «Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος» με την αιγίδα και τη συνεργασία όλων των φορέων του χώρου από την Ελλάδα και την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Στον φετινό διαγωνισμό, 25 καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Masters of Wine, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες οίνου, χωρισμένοι σε 5 επιτροπές, δοκίμασαν 1013 δείγματα. Επιπλέον στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 5 εκπαιδευόμενοι κριτές, ένας σε κάθε επιτροπή γευσιγνωστών. Τα 956 δείγματα ήταν οίνοι από την Ελλάδα, την Βραζιλία και την Κύπρο και τα 57 ήταν αποστάγματα από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Είναι για εμάς επιβεβαίωση της άριστης ποιότητας των προϊόντων μας και της ευρείας αποδοχής τους τόσο από το καταναλωτικό κοινό, όσο και από εξειδικευμένους γευσιγνώστες, chefs με αστέρια Michelin, δημοσιογράφους γαστρονομίας και sommeliers.

Το Φεβρουάριο του 2023 κερδίσαμε  την πρώτη θέση στον Διασυνοριακό Ανοιχτό Διαγωνισμό Καινοτομίας στο έργο Interreg Creative Hubs, στον τομέα της Αγροτοδιατροφής. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν προτάσεις  από Ελλάδα και Ιταλία. 

Η απονομή του βραβείου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το βραβείο μας απένειμε ο Διευθυντης του Περιφερειακού Ταμείου Ανάκαμψης κ. Τζομάκας Χρήστος. Επίσης είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την καινοτόμα βραβευμένη επιχειρηματική μας πρόταση στον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας κ Φωκίωνα Ζαΐμη, όπως και σε όλους τους εκλεκτούς παρευρισκομένους από Ελλάδα και Ιταλία.

Επίσης  με την ομάδα των καινοτόμων επιχειρήσεων υπό την αιγίδα των Επιμελητηρίων Ηλείας Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, επισκεφθήκαμε το Μπάρι της Ιταλίας τις 27 και 28 Μαρτίου. Εκεί είχαμε την τιμή να παρουσιάσουμε την καινοτόμα ιδέα παραγωγής λικέρ, στο Ανώτατο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο του Μπάρι της Ιταλίας.

Ακόμα επισκεφθήκαμε τον οργανισμό μελέτης καλών πρακτικών αειφόρου ολιστικής διαχείρισης παράκτιων περιοχών – CIHEAM Tricase Hub – Port Museum of Tricase, συνδέοντας τα παραδοσιακά επαγγέλματα, τις καινοτόμες ιδέες και την Δημιουργική Επιχειρηματικότητα. Εκεί παρουσιάσαμε τα προϊόντα μας στους τοπικούς υπεύθυνους του έργου INTERREG. Αντίστοιχη εκδήλωση παρουσιάσεων των καινοτόμων ιδεών για την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στις 6 Απριλίου στο MOSAIC – HUB στην Πάτρα.

Το θέμα της καινοτομίας είναι : Παραγωγή αλκοολούχου ποτού – λικέρ με βιολογική ξηρή κορινθιακή σταφίδα.

Ειδικότερα θέλουμε να παράξουμε  ένα αλκοολούχο ποτό – λικέρ, με βάση τη βιολογική ξηρή μαύρη Κορινθιακή σταφίδα, χρησιμοποιώντας μόνο τα σάκχαρά της, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, καθώς η σταφίδα κατά την ωρίμανση της και πριν ξηραθεί, περιέχει πολύ υψηλές συγκεντρώσεις  σακχάρων.

Τα βασικά υλικά για την παραγωγή αυτού του ιδιαίτερου ποτού θα είναι η βιολογική ξηρή μαύρη Κορινθιακή σταφίδα, νερό και αλκοόλη 96%vol. Η μαύρη κορινθιακή σταφίδα είναι ένα τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας δηλαδή ένα superfood. 

Η κύρια παραγωγική περιοχή της μαύρης κορινθιακής σταφίδας με άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι οι νομοί Ηλείας Αχαΐας και Κορινθίας. Οπότε αναφερόμαστε σε ένα τοπικό προϊόν το οποίο μας παρέχεται σε μεγάλες ποσότητες, χωρίς να έχουμε μεγάλα μεταφορικά κόστη.

Κατά την παραγωγική διαδικασία του ποτού δεν υπάρχει περιβαλλοντική επιβάρυνση γιατί όλα τα υποπροϊόντα είναι φυτικά, πρόκειται δηλαδή, για τις φλοίδες της σταφίδας  και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κομποστοποίηση ή και  για ζωοτροφές.

Σκοπός μας είναι να βάλουμε άμεσα αυτό το καινοτόμο και ιδιαίτερο προϊόν σε παραγωγή, ώστε να δοθεί η ευκαιρία το καταναλωτικό κοινό να το δοκιμάσει και να το απολαύσει.

Επιπλέον θα θέλαμε να κατοχυρωθεί το προϊόν αυτό ως κατεξοχήν Ηλειακό, γιατί πρώτη φορά παγκοσμίως παράγεται ένα λικέρ σαν και αυτό. Επίσης  μέσα από αυτή την παραγωγική διαδικασία θα αναδειχθεί ο νομός μας για τα άριστα ποιοτικώς προϊόντα που παράγει.

Σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνει η ελληνική αγορά, αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με το ίδιο μεράκι και σθένος πάντα με απώτερο σκοπό την ποιότητα των προϊόντων μας και τον σεβασμό του καταναλωτή.

Ποτοποιία Μυλωνά

milonas_spirits

 Ποτοποιία Μυλωνά

www.milonas-spirits.gr

info@milonas-spirits.gr

Λαμπετίου 46 – Πύργος Ηλείας – ΤΚ: 27100

Τηλ. Επικοινωνίας: 26210-22455


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot