FOLLOW US: facebook twitter

Πόσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα εκλεγούν σε κάθε Δήμο της Ηλείας και πόσοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Ημερομηνία: 02-04-2019 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”11269″ img_size=”full”][vc_column_text]Καθώς μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ο χρόνος έως τις κάλπες μετρά αντίστροφα, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Αλέξη Χαρίτση, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, ο ορισμός του αριθμού των υποψηφίων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας, προκύπτει ανάλογα με τον πληθυσμό της σύμφωνα με την τελευταία απογραφή.

Έτσι οι περιφερειακοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν από την Ηλεία είναι 12 στον αριθμό, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι για τους 7 δήμους του νομού θα είναι για τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας 27, για τον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων 27, για τον δήμο Ζαχάρως 21, για τον δήμο Ήλιδας 33, για τον δήμο Πηνειού 27 και για τον δήμο Πύργου 33. Τα πολυπληθέστερα δημοτικά συμβούλια με βάση τον πληθυσμό των δήμων τα έχουν οι δήμοι Πύργου και Ήλιδας  και οι υπόλοιποι δήμοι θα έχουν από 27 συμβούλους με εξαίρεση τον δήμο Ζαχάρως που  θα εκλέξει 21 δημοτικούς συμβούλους. Στην απόφαση βεβαίως ξεκαθαρίζει και τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων ανά δημοτική ενότητας.

Αναλυτικότερα ο ακριβής αριθμός των υποψηφίων στους Δήμους της Ηλείας αλλά και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας έχει ως εξής:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot