FOLLOW US: facebook twitter

Πώς θα χάσεις τα περιττά κιλά με ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής για να είσαι μια πανέμορφη νύφη

Ημερομηνία: 14-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”85810″ img_size=”full”][vc_column_text]H πρόταση έγινε, εσύ είπες το μεγάλο «ναι» και κάπου εδώ ξεκινάς την προετοιμασία του γάμου σου, η οποία περιλαμβάνει ένα σωρό ραντεβού για χώρους δεξιώσεων, κομμωτές, μακιγιέρ, διακοσμητές, και φυσικά, το καλύτερο: νυφικά. Τι γίνεται όμως αν δεν σου αρέσουν τα νυφικά, και πιο συγκεκριμένα, το νούμερό τους; Πολλοί κατακρίνουν τη δίαιτα πριν το γάμο, τονίζοντας ότι το έτερον ήμισυ σε έχει επιλέξει για αυτό ακριβώς που είσαι, συμπεριλαμβανομένων και των κιλών σου. Η δίαιτα όμως, εκτός από τη βασική της ιδιότητα, που είναι η βελτίωση της υγείας και της ευεξίας, έχει να κάνει με εσένα την ίδια και αφορά το πώς θέλεις εσύ (και μόνο εσύ) να βλέπεις το σώμα σου, και τώρα αλλά και στις φωτογραφίες του γάμου σου. Αν, λοιπόν, είναι επιθυμία σου να χάσεις μερικά κιλά, ο σύντροφός σου θα πρέπει μόνο να χαρεί για την επιλογή σου !

Ο καλύτερος τρόπος να χάσετε κιλά και να διατηρήσετε μια καλή σιλουέτα μέχρι το γάμο σας είναι να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής. Γιατί ο τελικός στόχος δεν είναι να χάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κιλά μέχρι το γάμο σας αλλά και  να καταφέρουμε  να τα διατηρήσουμε .

Οπότε προσπαθούμε

1. Κάθε 4 ώρες να τρώμε κάτι:Μην περιμένετε να πεινάσετε για να φάτε γιατί το πιο πιθανό είναι να φάτε υπερβολικά πολύ και ότι βρείτε μπροστά σας.

2. Τρώμε 3 κυρίως γεύματα τη μέρα από 400 θερμίδες το κάθε γεύμα και δύο σνακ από 150 θερμίδες, όπως ένα γιαούρτι με μέλι, μία μπάρα δημητριακών ή  20 αμύγδαλα.

3. Tρώμε άφθονα λαχανικά και φρούτα: . Όσο περισσότερα φρούτα και λαχανικά τρώτε, τόσο περισσότερο «γεμίζετε» το στομάχι σας αφήνοντας λιγότερο χώρο για λιπαρά, υδατάνθρακες και ζάχαρη. Ξεκινήστε το γεύμα σας με μία σαλάτα ή σούπα από λαχανικά και συνδυάστε το κυρίως γεύμα σας με λαχανικά αντί για πατάτες και ρύζι. Μάθετε να διαβάζετε τις ετικέτες και τις συσκευασίες των τροφίμων. Τρόφιμα «με χαμηλότερα λιπαρά» δε σημαίνει ότι έχουν λίγα λιπαρά, αλλά λιγότερα από τα πολλά που έχουν συνήθως.

4. Αποφύγετε τις σαλάτες στα εστιατόρια γιατί δεν είναι τόσο αθώες όσο νομίζετε. Καλύτερα επιλέξτε κοτόπουλο ή κάποιο κρέας ή ψάρι χωρίς σάλτσες παρά μία σαλάτα που με το dressing, τα τυριά, τα αλλαντικά και ότι άλλο έχει μέσα για να νοστιμίσει έχει σίγουρα περισσότερες θερμίδες.

5. Βγάλτε τους περίεργους καφέδες και ποτά από την καθημερινότητα σας. Αντικαταστήστε με πράσινο τσάι, απλό καφέ με άπαχο γάλα και αποφύγετε εντελώς τη ζάχαρη ή μειώστε την όσο μπορείτε.

6. Κοιμηθείτε τουλάχιστον 7 ώρες το βράδυ.

Στην περίπτωση, όμως, που από τα σκαλιά της εκκλησίας σε «χωρίζουν» τουλάχιστον δύο εβδομάδες – και προκειμένου να μην πέσεις στην παγίδα μίας δίαιτας express που σε εξοντώσει σωματικά πρέπει να πεις «όχι» γι’ αυτές τις μέρες στα εξής:

– Σε όσπρια και λαχανικά που φουσκώνουν

– Σε κουνουπίδι, μπρόκολο και λάχανο

– Σε αναψυκτικά και οποιοδήποτε ρόφημα περιέχει γλυκαντικές ουσίες

– Στις μπύρες και γενικά στα αλκοολούχα ποτά

– Στο γάλα και τα γαλακτομικά προϊόντα, γενικώς

– Στις τσίχλες που σε αναγκάζουν σε αεροφαγία

– Στο να πίνεις οτιδήποτε με καλαμάκι που επίσης σε αναγκάζει να καταναλώνεις… αέρα, χωρίς να το καταλαβαίνεις

Επίσης, καλό θα ήταν να αποφύγεις οποιοδήποτε τροφή γνωρίζεις ότι σου προκαλεί δυσανεξία (όπως π.χ., η γλουτένη ή άλλο ένζυμο, το οποίο δυσκολεύεσαι να χωνέψεις).

Φρόντισε μέχρι και τρεις ημέρες πριν από τον γάμο να καταναλώνεις αρκετά υγρά και στεγνά γεύματα που θα σε κρατούν χορτάτη μεν, αλλά δεν θα προκαλούν το γνωστό αντιαισθητικό φούσκωμα

Για να πάνε όλα καλά και για να έχεις τον έλεγχο του… νυφικού σου, απλώς να θυμάσαι ότι η δίαιτα θα δώσει το μέγιστο αποτέλεσμα, αν συνδυαστεί με καθημερινή ήπια άσκηση!

Η ώρα η καλή!

Με εκτίμηση , διαιτολόγος-διατροφολόγος

Παπαχριστοπούλου Βασιλική [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot