FOLLOW US: facebook twitter

Πώς θα πάρετε φορολογικό διαζύγιο από τον σύντροφό σας – Τι αναφέρει η εγκυκλιος της ΑΑΔΕ

Ημερομηνία: 04-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Δήλωση από τα ζευγάρια ως τις 28 Φεβρουαρίου 2019

 

Μπορεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να σχεδιάζει να ανοίξει την ηλεκτρονική αυλαία των φετινών φορολογικών δηλώσεων στα τέλη Μαρτίου αλλά οι σύζυγοι που σκέφτονται να υποβάλλουν χωριστά φορολογική δήλωση θα πρέπει αποφασίσουν γρήγορα.

Θα  πρέπει να το γνωστοποιήσουν με ανέκκλητη δήλωσή τους μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2019. Μάλιστα όπως διευκρινίζεται με εγκύκλιο της ΑΑΔΕ εάν το αίτημα υποβληθεί από τον ένα σύζυγο τότε είναι δεσμευτικό και για τον άλλο σύζυγο. Ωστόσο, η υποβολή χωριστών δηλώσεων δεν είναι εύκολη υπόθεση και μπορεί να προκαλέσει μπελάδες στα ζευγάρια, καθώς απαιτεί τον συνυπολογισμό αρκετών παραμέτρων, όπως οι τεκμαρτές δαπάνες, τα εισοδήματα των παιδιών, οι δαπάνες με πλαστικό χρήμα που εξασφαλίζουν το αφορολόγητο όριο  κλπ.

Η υποβολή προαιρετικά χωριστών φορολογικών δηλώσεων, ισχύει για δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 και των επομένων ετών..

– Κατά το έτος υποβολής χωριστής δήλωσης των συζύγων, το εισόδημα των ανήλικων τέκνων, προστίθεται στα εισοδήματα του γονέα που έχει το μεγαλύτερο συνολικό εισόδημα και φορολογείται στο όνομά του.

–  Σε περίπτωση χωριστών δηλώσεων συζύγων το ποσό της ελάχιστης αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 3.000 ευρώ για κάθε σύζυγο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος