FOLLOW US: facebook twitter

Πώς να επιλέξω Συναγερμό σπιτιού

Ημερομηνία: 27-06-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Η ασφάλεια του σπιτιού μας είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που έχουμε στο μυαλό μας οι περισσότεροι άνθρωποι. Οι διαρρήξεις σπιτιών είναι ένα καθημερινό φαινόμενο που δυστυχώς έχει ανοδικούς ρυθμούς και εξαπλώνεται και σε περιοχές που πριν μερικά χρόνια δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα. Για να προστατέψουμε τους δικούς μας ανθρώπους, την περιουσία μας και γενικά να έχουμε ηρεμία και σιγουριά στο χώρο μας από πολλούς κινδύνους που μπορεί να μας απειλήσουν επιλέγουμε ένα σύστημα συναγερμού.

Στην αγορά σήμερα κυκλοφορεί ένας μεγάλος αριθμός συστημάτων για να επιλέξετε. Όταν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα ασφαλείας στο σπίτι, πρέπει να επιλέξετε αυτό που θα σας βοηθήσει να είστε πραγματικά ασφαλείς. Πιθανότατα να έχετε ήδη κάνει μια έρευνα αγοράς, να έχετε διαβάσει κάποια σχόλια πελατών για να μπορέσετε να αποφασίσετε πιο είναι το καλύτερο σύστημα για εσάς. Αλλά υπάρχει ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν την αγορά του συστήματος και είναι η εταιρεία που θα επιλέξετε για την εγκατάσταση του συναγερμού σας. Πρέπει να έχει την απαιτούμενη άδεια για παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από την Αστυνομία, και φυσικά το επόμενο βήμα σας είναι να δείτε τα υπέρ και τα κατά εάν το σύστημα που θα επιλέξετε πρέπει να είναι ασύρματο ή ενσύρματο.

Τι είναι όμως το ενσύρματο και τι είναι το ασύρματο σύστημα συναγερμού

Ενσύρματος συναγερμός (καλωδιακός)

Στον ενσύρματο συναγερμό η εγκατάσταση των καλωδίων πρέπει να έχει γίνει από την στιγμή που φτιάχνετε το σπίτι και να έχουμε αφήσει έτοιμες τις αναμονές των καλωδίων για την τοποθέτηση του συναγερμού στα παντζούρια, στην κεντρική μας πόρτα, τις αναμονές καλωδίων για τα ραντάρ, για την εξωτερική σειρήνα και γενικά να υπάρχει σε αναμονή η καλωδίωση στο σπίτι, για την εγκατάσταση μελλοντικά του συναγερμού. Αν τώρα επιλέξουμε αυτό το σύστημα ενώ δεν υπάρχουν οι αναμονές καλωδίων, τότε ή θα φαίνονται τα καλώδια στο τοίχο μας ή θα χρειαστεί να σκάψουμε το χώρο μας για να τα περάσουμε. Στα ενσύρματα συστήματα όλη η λειτουργία γίνεται μέσω καλωδίων και για αυτό το λέμε και καλωδιακό (ενσύρματο συναγερμό) ενώ θεωρείτε από τα πιο αξιόπιστα συστήματα ασφαλείας στην αγορά. Αυτό το σύστημα είναι αρκετά χρόνια δοκιμασμένο και με χιλιάδες εγκαταστάσεις σε πολλά σπίτια, καταστήματα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Μπορούμε χωρίς κανένα πρόβλημα να τα συνδέσουμε σε κέντρο λήψης σημάτων για 24ωρη παρακολούθηση.

Ασύρματος συναγερμός

Ένας ασύρματος συναγερμός είναι εξίσου αξιόπιστος και πιστοποιημένος. Τα ασύρματα συστήματα συναγερμού τα τοποθετούμε εύκολα και γρήγορα σε χώρους όπου δεν έχει προβλεφθεί η εγκατάσταση καλωδίων και όταν δεν θέλουμε να φαίνονται τα καλώδια μέσα στο σπίτι μας. Τα σύγχρονα ασύρματα περιέχουν μπαταριές λιθίου που έχουν διάρκεια ζωής 3 με 4 χρόνια και σε γενικές γραμμές το κόστος δεν είναι πολύ μεγάλο. Επίσης δεν βγάζουν εύκολα βλάβες ενώ είναι αξιόπιστα και εύκολα στη χρήση τους και μπορούν και αυτά να συνδεθούν σε κέντρο λήψης σημάτων. Φυσικά αν αποφασίσετε να μετακομίσετε σε νέα κατοικία αυτό το σύστημα μπορείτε πανεύκολα να το μεταφέρετε και να το τοποθετήσετε στο καινούργιο σας σπίτι. Τα τελευταία χρόνια τα ασύρματα συστήματα κατακτούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των συστημάτων ασφαλείας.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο που πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή και έχει μεγάλη βαρύτητα για την ασφάλειά σας είναι το θέμα του ηλεκτρονικού που θα σας εγκαταστήσει το σύστημα ασφαλείας. Πρέπει ο τεχνικός της εταιρείας να είναι πιστοποιημένος, να έχει γνώσεις και εμπειρία πάνω στα συστήματα, γιατί όσο αξιόπιστο και να είναι το σύστημα συναγερμού που θα επιλέξετε για την οικία σας, αν η τοποθέτηση δεν γίνει σωστά και δεν είναι σε θέση ο τεχνικός να σας δείξει την λειτουργία του συναγερμού σας ή να σας λύσει όποιες τυχόν απορίες έχετε εσείς, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως θα υπάρξουν πολλά προβλήματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot