FOLLOW US: facebook twitter

Πόρους από κωδικούς λειτουργικών εξόδων «τραβά» ο δήμος Πύργου για να καλύψει «τρύπες» στα εκτελούμενα έργα

Ημερομηνία: 21-10-2024 | Συντάκτης:

«Έγιναν δημοπρατήσεις χωρίς να υπάρχουν λεφτά»

Υπονόμευση του προγραμματισμού του δήμου καταλογίζει στην προηγούμενη δημοτική αρχή ο αντιδήμαρχος Τεχν. Υπηρεσιών Πύργου, Β. Παναγόπουλος

Toυ Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Σοβαρά προβλήματα στον προγραμματισμό του δήμου Πύργου προκαλεί η αναγκαστική μεταφορά χρημάτων που προορίζονται για δαπάνες μικρών επενδύσεων, συντηρήσεων και επισκευών για να «διασωθούν» τα εκτελούμενα έργα,  καθώς δυσκολεύει αφάνταστα η δυνατότητα της δημοτικής αρχής να σχεδιάσει την ωρίμανση μελετών και να προγραμματίσει την υλοποίηση νέων έργων.

Όπως εξήγησε στην «Πρωινή» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Βασίλης Παναγόπουλος, ο δήμος αναγκάζεται να μεταφέρει αυτά τα χρήματα από τη λεγόμενη Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ) στα συνεχιζόμενα έργα που προβλέπουν ίδια συμμετοχή, διότι η προηγούμενη δημοτική αρχή τα δημοπράτησε με λογιστικά τερτίπια και δίχως να έχει διασφαλίσει τα αναγκαία κονδύλια για την ολοκλήρωσή τους.

«Δημοπρατήθηκαν έργα χωρίς να υπάρχει διασφαλισμένο το μερίδιο της συμμετοχής του δήμου. Γινόταν κάθε φορά μια ανάληψη δαπανών για να γίνει ο διαγωνισμός, αλλά τα χρήματα δεν ήταν εξασφαλισμένα. Επομένως αναγκαζόμαστε τώρα να δώσουμε το μέρισμά μας από τη ΣΑΤΑ παλαιότερων ετών σε αυτά τα έργα, για να μη σταματήσουν και διαλυθούν οι συμβάσεις, παρότι αυτές οι επιχορηγήσεις έχουν άλλη στόχευση», επισήμανε ο κ. Παναγόπουλος.

Παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων έργων, αφού οι διαθέσιμοι πόροι της ΣΑΤΑ δεν είναι ανεξάντλητοι.

«Κλείνουμε τρύπες σε παλιές εργολαβίες, αντί να προγραμματίζουμε νέα έργα και μελέτες, επειδή κάποιοι έκαναν διαγωνισμούς χωρίς να υπάρχουν τα χρήματα. Με την εξάντληση των κονδυλίων σε παλιά έργα δεν μπορούμε να κάνουμε πράξη το όραμά μας για τον δήμο, διότι αναγκαστικά κατευθύνουμε τις πιστώσεις στα εκτελούμενα έργα. Επί της ουσίας, υπονομεύτηκε η αναπτυξιακή πορεία του δήμου, διότι στερούμαστε τη δυνατότητα να κάνουμε τα έργα και τις δράσεις που θέλουμε», υπογράμμισε ο κ. Παναγόπουλος.

Tο συνολικό ποσό που μεταφέρθηκε, είναι 1,09 εκατ. ευρώ. Από αυτά, οι 334.167 ευρώ κατευθύνθηκαν στην ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου, 338.728 ευρώ στην ανάπλαση της Αγίας Κυριακής, 172.635 ευρώ στις υποδομές των αθλητικών εγκαταστάσεων της Αγίας Βαρβάρας και 76.155 ευρώ στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot