FOLLOW US: facebook twitter

«Πόντιος Πιλάτος» για τον αμίαντο στο Καλλίκωμο

Τι απάντησε ο υπουργός Υποδομών στην Αυγερινοπούλου


Μόνοι τους θα πρέπει να αναλάβουν τη διαδικασία απομάκρυνσης αμιάντου από τις στέγες τους οι κάτοικοι του Καλλικώμου του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε το υπουργείο Υποδομών στη βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία Αυγερινοπούλου.

Όπως αναφέρει το κείμενο που υπογράφει η αναπλ. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κτιριακών Υποδομών, Ιωάννα Χασιώτου, το αντικείμενο της απομάκρυνσης αμιάντου δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Κτιριακών Υποδομών, καθώς η απομάκρυνση των κατασκευών από αμίαντο γίνεται από εξειδικευμένες εταιρείες, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

«Η Διεύθυνση Κτιριακών Υποδομών (Δ21) υλοποιεί έργα –εφόσον της ανατεθούν– μετά την απομάκρυνση των επικίνδυνων υλικών αμιάντου από τις ανωτέρω εταιρείες» αναφέρει χαρακτηριστικά το απαντητικό έγγραφο, δίχως περαιτέρω αναφορά σε οικονομική διευκόλυνση.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Αυγερινοπούλου είχε ζητήσει με την ερώτησή της από τα αρμόδια υπουργεία να συμβάλουν στην απομάκρυνση των κατασκευών αμιάντου και να προβλεφθεί η  δυνατότητα οικονομικής διευκόλυνσης των κατοίκων, μέσω κάποιου χρηματοδοτικού προγράμματος, για να μπορέσουν να απομακρύνουν τις κατασκευές αμιάντου και ναδρομολογηθεί η ασφαλής απομάκρυνση των δομικών στοιχείων αμιάντου από τα σπίτια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot