FOLLOW US: facebook twitter

Πολυτεχνείο 2023: Ηχηρό «όχι» στον πόλεμο και τον φασισμό

Ημερομηνία: 18-11-2023 | Συντάκτης:
Nick Paleologos/SOOC

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι στην Αθήνα τίμησαν τον Νοέμβρη, 50 χρόνια μετά και επανανοηματοδότησαν τις διεκδικήσεις της ιστορικής εξέγερσης, καταδικάζοντας τον πόλεμο του Ισραήλ, στην πρεσβεία του οποίου έφτασε φέτος η πορεία.

Μεγαλειώδεις ήταν οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου σε όλη την Ελλάδα, με μαζικές διαδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις της χώρας, που έστειλαν ηχηρό μήνυμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, του πολέμου και του φασισμού. 

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι βγήκαν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, στους δρόμους της Αθήνας τιμώντας το νόημα της ιστορικής κατάληψης του ’73 και δίνοντας νέα πνοή στις ανεκπλήρωτες διεκδικήσεις για εθνική κυριαρχία, για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Η μεγάλη διαδήλωση μετατράπηκε σε διαμαρτυρία – καταδίκη της σφαγής των Παλαιστινίων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το αιματοκύλισμα και την ισοπέδωση της Γάζας, για τη σφαγή χιλιάδων αμάχων, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις. Μεγάλο μέρος της αντιιμπεριαλιστικής πορείας έφτασε φέτος στην ισραηλινή πρεσβεία, μετά το ηχηρό μήνυμα έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ενάντια «στους φονιάδες των λαών Αμερικάνων». 

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot