FOLLOW US: facebook twitter

Πολυσέλιδο υπόμνημα από το Σύλλογο Εργαζομένων στο Δήμαρχο Πύργου: Προτάσεις για καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών

Ημερομηνία: 09-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Πολυσέλιδο υπόμνημα στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Πύργου, παρέδωσε στον νέο Δήμαρχο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Χρήστος Γαρύφαλλος.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται η ανάγκη στέγασης των υπηρεσιών του δήμου σε ένα κτίριο ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες αλλά και η στελέχωση τους με το απαιτούμενο επιστημονικό προσωπικό.

Αναλυτικότερα:

Μετακινήσεις προσωπικού 

Δε θα πρέπει να γίνονται μετακινήσεις έμπειρων υπαλλήλων σε θέσεις που δεν έχουν σχέση με το επιστημονικό τους αντικείμενο με αποτέλεσμα  την υποβάθμιση και αποδόμηση κρίσιμων  υπηρεσιών του Δήμου. Δεν πρέπει κύριος στόχος να είναι η τιμωρία και η εκδικητική αντιμετώπιση των «ανυπάκουων» στις προσταγές της δημοτικής αρχής, διότι με τον τρόπο αυτό πέρα από την απαράδεκτη απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού, συνεχίζεται περαιτέρω η διάλυση και υποβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου.

Στελέχωση υπηρεσιών 

Όλες οι διευθύνσεις  είναι αποδεκατισμένες αφού συνταξιοδοτείται προσωπικό χωρίς αυτό να αναπληρώνεται. Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι δεν πρέπει να απασχολούν μόνιμο προσωπικό πτυχιούχους για γραμματειακή υποστήριξη, όταν αυτοί οι υπάλληλοι  μπορούν να προσφέρουν σε οποιαδήποτε υπηρεσία.

Τοποθέτηση προϊσταμένων 

Έχουν γίνει πολλές τοποθετήσεις προϊστάμενων τμημάτων εργαζομένων με μικρότερους βαθμούς έναντι αυτών με μεγαλύτερους βαθμούς, χωρίς πτυχία έναντι άλλων με πτυχία, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας. Έχουμε φτάσει  στο σημείο να είναι πιο πολλοί οι προϊστάμενοι από τους υπαλλήλους.

Γραφείο Νομικής υποστήριξης 

Στελέχωση Γραφείου Νομικής Υποστήριξης με τις αρμοδιότητες που προβλέπονται στο άρθρο 6 του Ο.Ε.Υ. του Δήμου.

Γραφείο Εξυπηρέτησης Δημότη 

Δημιουργία του Γραφείου Εξυπηρέτησης του Δημότη καθώς επίσης και ενεργοποίηση του θεσμού του συμπαραστάτη του Δημότη.

Τεχνική Υπηρεσία

Στέγαση της τεχνικής υπηρεσίας με τις άλλες υπηρεσίες του Δήμου στο Πολύκεντρο και στελέχωση της με διπλωματούχους μηχανικούς και με υπάλληλο για γραμματειακή  υποστήριξη. Νομική προστασία στους διπλωματούχους μηχανικούς.

Οικονομική Υπηρεσία

Στελέχωση με προσωπικό στο τμήμα Εσόδων διότι παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην διεκπεραίωση αιτήσεων ΤΑΠ καθώς και στη μη βεβαίωση εσόδων με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμοι πόροι για το Δήμο.

Κοινωνική Υπηρεσία 

Στελέχωση με προσωπικό διότι αυτή τη στιγμή  είναι μόνο μία υπάλληλος, η προϊσταμένη και ο διευθυντής.

Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) 

Στελέχωση με πέντε τεχνικούς και ένα διοικητικό υπάλληλο, διότι δεν μπορεί η υπηρεσία να εξυπηρετεί τόσο μεγάλο όγκο υποθέσεων διότι το 2014 υπηρετούσαν δώδεκα τεχνικοί – δύο διοικητικοί και ένας κλητήρας και τώρα είναι μόνο τρεις μηχανικοί και ένας διοικητικός.

Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών 

Στελέχωση μισθοδοσίας τουλάχιστον με έναν πτυχιούχο υπάλληλο. Παραμονή των διοικητικών υπηρεσιών ή έστω μόνο του ληξιαρχείου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Δ/νση Προγραμματισμού 

Στελέχωση της υπηρεσίας και στέγαση της σε ένα κτίριο με τις άλλες υπηρεσίες.

Δ/νση Παιδείας  

Στελέχωση υπηρεσίας με δύο υπαλλήλους έναν για τον τομέα δημοσίων συμβάσεων και έναν για λογιστική υποστήριξη σχολικών επιτροπών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος