FOLLOW US: facebook twitter

Πολιτιστικός περίπατος στον Πύργο

Ημερομηνία: 17-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Την Πέμπτη 11/05 πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική εκδρομή στον Πύργο. Στην εκδρομή αυτή επιλέξαμε να ασχοληθούμε με γωνιές πολιτισμού της πόλης με τις οποίες θα ήταν καλό να γνωρίσουν οι μαθητές μας.

Πρώτη μας στάση ήταν το  “Ελληνικό Ωδείο Παράρτημα Πύργου – Μουσικό Σύλλογο “Ορφεύς” στο οποίο μας υποδέχτηκαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής, ο διοικητικός διευθυντής καθώς και εργαζόμενοι του ωδείου. Στο χώρο αυτό ήρθαμε σε επαφή με διάφορες μελωδίες και μουσικές ενώ τραγουδήσαμε παρέα διάφορα τραγούδια. Τα παιδιά ήρθαν σε μεγάλη επαφή με την κλασσική κιθάρα, ενώ γνώρισαν μυστικά για το πιάνο. Επιπλέον γνωρίσαν τη δουλειά που κάνει ο κάθε εργαζόμενος σε ένα ωδείο, ενώ στο τέλος απόλαυσαν τα κεράσματα που δόθηκαν από τους υπεύθυνους.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τα “Πορτραίτα Δωματίων”, που πρόκειται για έναν χώρο που φέρνει θύμισες από άλλες εποχές, καθώς υπάρχουν εκθέματα σχετικά με το πως ήταν τα σπίτια των γιαγιάδων και των προγιαγιάδων των μαθητών μας. Ο χώρος που μοιάζει με λαογραφικό μουσείο, εντυπωσίασε τους μαθητές και ήρθαν σε επαφή με αντικείμενα που δεν είχαν ξαναδεί ποτέ στη ζωή τους. Ο κ. Χάρης Κανελλακόπουλος μας υποδέχτηκε με χαρά στο χώρο που δημιούργησε με τόση αγάπη και νιώσαμε τι θα πει φιλοξενία για δεύτερη φορά μέσα στη μέρα.

Τελευταία μας στάση, ήταν η επίσκεψη μας στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης στο οποίο τα παιδιά ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με αυτά τα εκθέματα, με τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής που ζούμε! Ιδιαίτερη εντύπωση στους μαθητές μας έκαναν τα αγγεία που έχουν βρεθεί στην περιοχή, με τα χρώματα και τις αναπαραστάσεις που απεικονίζονται. Ενδιάμεσα υπήρξε χρόνος για κολατσιό, ξεκούραση και συζήτηση σχετικά με όσα ανακαλύψαμε.

Κλείνοντας, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους διευθυντές και το προσωπικό του ωδείου και μουσικού συλλόγου “Ορφεύς” για το θερμό καλωσόρισμα και τη φιλοξενία στο χώρο τους, τον κ. Χ. Κανελλακόπουλο για τη φιλοξενία και ξενάγηση στα “Πορτραίτα Δωματίων”, καθώς και το προσωπικό του Αρχαιολογικού μουσείου για την υποδοχή τους σε ένα τόσο σημαντικό χώρο για την πόλη μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος