FOLLOW US: facebook twitter

«Πολιτιστική κληρονομιά και ευρωπαϊκή ταυτότητα»: Ημερίδα για την Erasmus Days 2019 στο Απόλλων

Ημερομηνία: 16-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Εκπαίδευση, Νέα

Στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού εορτασμού των “Erasmus Days 2019”, το 2ο Γυμνάσιο Πύργου πραγματοποίησε ημερίδα στο θέατρο ‘’Απόλλων’’, με τίτλο «Πολιτιστική κληρονομιά και ευρωπαϊκή ταυτότητα» στην οποία συμμετείχαν το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο της πόλης.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος: «Something old, something new, something borrowed, something blue, που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου,  καθώς και η  ανάδειξη των θετικών εμπειριών που αποκόμισαν μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί από τη συμμετοχή τους  στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+. Μέσα από την προβολή του αντίκτυπου του προγράμματος σε όλους τους συμμετέχοντες, επιβεβαιώθηκε η δέσμευση όλων, στις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης.

Την  εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Πύργου,  κ. Γιώργος Κομιώτης, που μίλησε για την αξία και τα οφέλη των Ευρωπαϊκών δράσεων καθώς και για το Erasmus+ και στη συνέχεια η συντονίστρια του προγράμματος κα Παρασκευή Ανδρουτσοπούλου αναφέρθηκε στα οφέλη που αποκόμισαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο πρόγραμμα  και τόνισε πως  η συμμετοχή  στα προγράμματα ERASMUS+ παίζει σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη και προσωπική εξέλιξη  μαθητών και εκπαιδευτικών. Επίσης αναφέρθηκε στη θεματική του προγράμματος και εξήγησε ότι η έμπνευση της όλης ιδέας βασίστηκε σε άρθρο του ιταλού φιλοσόφου Ουμπέρτο Έκο με τίτλο: «Πολιτισμός η μόνη μας ταυτότητα».

Ακολούθησε παρουσίαση των δράσεων με προβολή βίντεο από μαθητές και εκπαιδευτικούς ενώ παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα μίλησαν με ενθουσιασμό  για τη συμμετοχή τους. Είπαν για τις δεξιότητες  που ανέπτυξαν, για τις γνώσεις που απέκτησαν, τις φιλίες που δημιούργησαν, τις διαφορετικές κουλτούρες που γνώρισαν και γενικώς για την εμπειρία ζωής που αποκόμισαν. Κατέληξαν δε πως:  «η συμμετοχή δεν είναι  απλά ένα ταξίδι στο εξωτερικό αλλά μια εμπειρία που σου αλλάζει τη ζωή και σε φέρνει πιο κοντά σε άλλους λαούς και άλλες κουλτούρες. Μαθαίνεις να τολμάς, να μη φοβάσαι το διαφορετικό, καθώς ανέπτυξαν όλοι μαζί μια μικρή κοινωνία από ανθρώπους,  σκέψεις και μνήμες, χορούς, δρόμους και εικόνες, ιστορία και πολιτισμό, και αυτή η κοινωνία θέλει να μείνει ζωντανή στη καρδιά και στο μυαλό τους.

Τέλος, δόθηκαν στους μαθητές Erasmus+ του 2ου Γυμνασίου, πιστοποιητικά κινητικότητας Europass.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος