FOLLOW US: facebook twitter

Πολιτιστική απόδραση του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου στην Αθήνα 

Ημερομηνία: 09-04-2024 | Συντάκτης:

Ξενάγηση στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Μουσείο Μαρία Κάλλας και στο Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου

Μια υπέροχη εμπειρία αποκόμισαν τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου που συμμετείχαν στην  διήμερη πολιτιστική και ψυχαγωγική απόδραση του ΛΕΠ στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο. Πρώτος σταθμός της επίσκεψής τους ήταν η ξενάγηση στις Συλλογές της  Εθνικής Πινακοθήκης Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου και του Ιδρύματος Ευριπίδη Κουτλίδη , που φιλοξενεί σπουδαία έργα ελλήνων ζωγράφων,   Τέσσερις Αιώνες Ελληνικής Τέχνης. 

Την ξενάγησή τους ανέλαβε η Επιμελήτρια της ΕΠΜΑΣ και αγαπημένη φίλη του Λυκείου Ελληνίδων κ. Λίνα Τσίκουτα η οποία τους πρόσφερε μια εξαιρετική περιήγηση στον κόσμο της τέχνης με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Η ξενάγηση περιελάμβανε όχι μόνο τα κλασικά σπουδαία έργα των μεγάλων ζωγράφων μας των περασμένων αιώνων αλλά και τη σύγχρονη πιο μοντέρνα τέχνη και φυσικά με ιδιαίτερη αναφορά στον Ηλείο ζωγράφο Δανιήλ Παναγόπουλο.

Επόμενοι σταθμοί της επίσκεψης του ΛΕΠ το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Μουσείο Μαρίας Κάλλας στο διατηρητέο της οδού Μητροπόλεως 44,   το πρώτο στον κόσμο αφιερωμένο στη σπουδαία σοπράνο,  από τις σημαντικότερες όλων των εποχών  όπου οι ερμηνείες της οποίας άλλαξαν της πορεία της όπερας για πάντα. Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ιέρεια της όπερας που  διηγείται τη ζωή και το έργο της με έναν απρόσμενα ελκυστικό τρόπο, μια συλλογή που φτάνει τα 1000 τεκμήρια! Τέλος ευχάριστη έκπληξη για την ομάδα του ΛΕΠ ήταν η επίσκεψη στη Μητρόπολη Αθηνών  και στο Κειμηλιοφυλάκιο που λειτουργεί στο Ναό.

Ελένη Παπαδοπούλου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot