FOLLOW US: facebook twitter

Πόλεμος για τα ακίνητα των φτωχών

Ημερομηνία: 01-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Νομοθετικές βελτιώσεις ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση για να… ξεκολλήσει από τη λάσπη ο Φορέας που θα αποκτά τις κύριες κατοικίες ευάλωτων οφειλετών, ώστε να αποφεύγουν την έξωση. Όμως, οι εταιρείες διαχείρισης δανείων δεν πιστεύουν ότι ο Φορέας θα μπορέσει τελικά να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια για να ιδρυθεί και επικρατεί η άποψη ότι η λειτουργία που καλείται να επιτελέσει ο νέος Φορέας αποτελεί άσκηση κοινωνικής πολιτικής και θα ήταν καλύτερο να τη χρηματοδοτήσει το κράτος.

Η κυβέρνηση έχει οραματισθεί έναν φορέα που θα λειτουργήσει με ιδιωτικά κεφάλαια, όμως δεν φαίνεται ότι αυτή η δραστηριότητα να προσελκύει ενδιαφέρον ως τώρα, γι’ αυτό και η ίδρυση του Φορέα έχει καθυστερήσει σοβαρά.

Παρότι δεν έχει ειπωθεί δημόσια από τον Χρήστο Σταϊκούρα, που υπήρξε ο εμπνευστής του Φορέα, ένας από τους στόχους που επιδίωξε όταν νομοθέτησε ότι θα είναι αμιγώς ιδιωτικός ήταν να αποφύγει η κυβέρνηση να σχετιστεί με τις επώδυνες διαδικασίες έξωσης ευάλωτων οφειλετών από τις κατοικίες τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot