FOLLOW US: facebook twitter

Ποιοι θα εξαιρεθούν για μετακινήσεις μεταξύ νομών – Τι εξετάζεται για τα SMS

Ημερομηνία: 09-12-2020 | Συντάκτης:

Για το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, την Παρασκευή, παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τις οριστικές ανακοινώσεις για τον οδικό χάρτη των περιοριστικών μέτρων ενόψει Χριστουγέννων, σχετικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, τα SMS, το λιανεμπόριο, τις εκκλησίες και τα κομμωτήρια.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η εστίαση θα μείνει κλειστή μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, διευκρινίζοντας ότι αυτό αφορά και τα καφέ και τα εστιατόρια.

Σχετικά με τα SMS για τις μετακινήσεις, ο ίδιος ανέφερε πως θα παραμείνουν σε ισχύ και μετά την απελευθέρωση του λιανεμπορίου και τόνισε ότι θα επιτρέπονται τα ψώνια σε διαφορετικούς δήμους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε και για προσαρμογή των ωραρίων όσον αφορά τη νυχτερινή κυκλοφορία, με πρόβλεψη για διεύρυνση και μετά τις 9 το βράδυ, αν επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο.

«Αν ανοίξει το λιανεμπόριο, φυσικά θα χρειαστεί να γίνει προσαρμογή στο ωράριο νυχτερινής κυκλοφορίας. Πρώτον γιατί μπορεί να διευρυνθεί το ωράριο, για να μην υπάρξει συνωστισμός, δεύτερον να υπάρχει χρόνος να επιστρέψουν στα σπίτια τους», σημείωσε σχετικά.

Παράλληλα, όπως είχε αναφέρει και χθες, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για μετακινήσεις τις παραμονές και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κάτι που, όπως είπε, θα αποφασιστεί όσο πλησιάζουν οι ημέρες των γιορτών.

Πηγή: kathimerini.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος