FOLLOW US: facebook twitter

Πότε πληρώνονται ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου και τα υπόλοιπα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Ημερομηνία: 18-06-2020 | Συντάκτης:

Στις 30 Ιουνίου καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ το επίδομα γέννησης, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), το επίδομα ενοικίου, το επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής, το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, η Σύνταξη των υπερηλίκων και το επίδομα ομογενών, ενώ το επίδομα παιδιού Α21 θα πληρωθεί στις 31 Ιουλίου.

Σε ότι αφορά το επίδομα παιδιού οι δικαιούχοι θα λάβουν την τρίτη δόση του επιδόματος παιδιού για τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Για το επίδομα γέννησης θα πληρωθούν οι δικαιούχοι που εγκρίθηκε η αίτηση τους μέχρι 31 Μαΐου καθώς και αιτήσεις που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν αργότερα λόγω διασταυρώσεων.

Το επίδομα καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ. Η πρώτη δόση καταβάλλεται τον επόμενο μήνα από την γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού και η δεύτερη δόση μετά από πέντε μήνες από το μήνα της γέννηση του παιδιού. Έτσι όσοι πληρωθούν στις 30 Ιουνίου θα πληρωθούν την δεύτερη δόση 30 Οκτωβρίου.

Η αίτηση υποβάλλεται εντός προθεσμίας τριών μηνών από τη γέννηση του παιδιού.

Παράλληλα σε ότι αφορά το επίδομα στέγασης θα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι ότι οι αιτήσεις οι οποίες συμπληρώνουν το 6μηνο ισχύος τους δύναται να ανανεωθούν αυτόματα για έξι ακόμη μήνες, εφόσον εξακολουθούν να πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος. Οι δικαιούχοι ενημερώνονται σχετικά με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πηγή: dikaiologitika.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος