FOLLOW US: facebook twitter

Αποζημίωση εξετάσεων για κορονοϊό από τον ΕΟΠΠΥ ζητά η ΠΟΕΔΗΝ

Ημερομηνία: 06-08-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”117383″ img_size=”full”][vc_column_text]Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων με παρέμβαση της, ζητά την αποζημίωση των διαγνωστικών τεστ για κορονοϊό από τον ΕΟΠΥΥ. Σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνει:

“Η ΠΟΕΔΗΝ θέλει να σταματήσει να επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων, καθώς μέχρι σήμερα αυτά είναι που πληρώνουν στο ΠΑΣΤΕΡ 60 ευρώ την κάθε εξέταση δείγματος για εργαστηριακό έλεγχο κορονοϊού. Το πρόβλημα αυτό μεγεθύνεται  ακόμα περισσότερο ειδικά «τώρα που οι έλεγχοι αυξάνονται σχεδόν σε όλες τις εισαγωγές, σε όλους τους ασθενείς που πρόκειται να χειρουργηθούν».

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλύπτει μέρος των δειγμάτων που λαμβάνουν τα Νοσοκομεία χωρίς οικονομική επιβάρυνση αλλά τα περισσότερα αποστέλλονται στο ΠΑΣΤΕΡ. Γι΄αυτό η ΠΟΕΔΗΝ ζητάει η εξέταση για κορωνοϊό να συνταγογραφείται και να αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ.

«Έτσι δεν θα επιβαρύνονται ούτε οι πολίτες ούτε οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων. Ταυτόχρονα θα γίνονται περισσότερα τεστ τα οποία συνταγογραφούνται από γιατρούς και θα υπάρχει καλύτερος έλεγχος του ιού στην κοινότητα. Δεν μπορεί να συνταγογραφεί ένας γιατρός το τεστ κορωνοϊού και να μην αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ. Το ΠΑΣΤΕΡ θα πρέπει να επιχορηγείται και να εξυπηρετεί δωρεάν τα Νοσοκομεία» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ”.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot