FOLLOW US: facebook twitter

Πλησιάζει η ώρα για το «Acropolis Jet Raid» στην Κουρούτα

Ημερομηνία: 20-05-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Η επίσημη αφίσα του «Acropolis Jet Raid 2024 Greece».

Από 3 έως 9 Ιουνίου η μεγάλη παγκόσμια αθλητική διοργάνωση του Jet Ski

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Η ώρα για το μεγάλο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός που θα λάβει χώρα στην Ήλιδα και δη στην Κουρούτα, το «Acropolis Jet Raid 2024 Greece», πλησιάζει. Από τις 3 έως τις 9 Ιουνίου, το «Acropolis Jet Raid» θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ηλεία και στο Ιόνιο πέλαγος από το 2008 που η διοργάνωση ήρθε στην Ελλάδα και αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες φίλους του θαλάσσιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πρόκειται για αγώνες Jet Ski παγκοσμίου βεληνεκούς καθώς αναμένονται στην Κουρούτα 80 περίπου πρωταθλητές από 20 χώρες. Και πέραν των σπουδαίων επαγγελματιών αθλητών θα υπάρχει και κατηγορία με συμμετοχή ερασιτεχνών αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα «Acropolis Jet Raid 2024» στην Κουρούτα θα προσελκύσει το ενδιαφέρον όλων των φίλων του θαλάσσιου μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλη την υφήλιο και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι θα καλυφθεί τηλεοπτικά από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως!

διοργανωτές του «Acropolis Jet Raid 2024» στην Κουρούτα.

Το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός, που πέραν της αθλητικής χροιάς που έχει, θα ενισχύει τον αθλητικό τουρισμό του Δήμου Ήλιδας και στόχος είναι να γίνει θεσμός, διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο JETSPORT και JET RAID ORGANIZATION και συνδιοργανωτής είναι η AHEPA HELLAS- Ηλεία -τμήμα 47 «Ανδρέας Παπαδάκος», που χωρίς τον δραστήριο επιχειρηματία, κ. Παπαδάκο, δεν θα ερχόταν η διοργάνωση στο νομό μας. Συνδιοργανωτής είναι επίσης ο Δήμος Ήλιδας, ενώ οι αγώνες θα γίνουν με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Είναι ένας αγώνας που καλύπτει πολύ μεγάλες αποστάσεις και μάλιστα χαρακτηρίζεται το «Ντακάρ» των θαλασσών. Ξεκινά από την Μεσσηνία, φτάνει στη Ναύπακτο, στη Ζάκυνθο και σε όλη την παραλία της Ηλείας.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει την Τρίτη 4 Ιουνίου και το Σάββατο 8 Ιουνίου θα γίνει στην Κουρούτα ο μεγάλος τελικός. Ο τελικός αγώνας θα είναι 80χλμ., και θα λάβει χώρα από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα με 3 διαφορετικές κατηγορίες γκραν πρι. Στις 6μ.μ. θα γίνουν οι απονομές. Αμέσως μετά τις απονομές θα ακολουθήσει ένα μεγάλο πάρτι που θα διοργανώσει ο Δήμος Ήλιδας και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί έτσι με εντυπωσιακό τρόπο. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot