FOLLOW US: facebook twitter

Πληρώνεται η προκαταβολή του 80% για 25.000 εφάπαξ

Ημερομηνία: 22-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”87180″ img_size=”full”][vc_column_text]Προκαταβολή του 80% του εφάπαξ για τους περίπου 25.000 συνταξιούχους που είναι σε λίστα αναμονής από τα μέσα του 2016 και μετά προβλέπει διάταξη του υπουργείου Εργασίας. Το μέτρο θα έχει καθολική εφαρμογή σε όλα τα Ταμεία Πρόνοιας, είτε του Δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα είτε των Ταμείων Πρόνοιας των αυτοαπασχολουμένων (γιατρών, μηχανικών και δικηγόρων).

Τι προβλέπεται

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της διάταξης, οι συνταξιούχοι που είναι σε λίστα αναμονής έχοντας πάρει ήδη την οριστική τους σύνταξη, θα μπορούν να ζητήσουν προκαταβολικά το 80% του εφάπαξ που αναλογεί στα χρόνια ασφάλισης και εισφορών που έχουν καταβάλει για τον κλάδο Πρόνοιας και το υπόλοιπο 20% του ποσού θα μπαίνει σε νέα λίστα και θα πληρώνεται με σειρά προτεραιότητας βάσει της ημερομηνίας κατάθεσης της συνταξιοδοτικής τους απόφασης στο ΕΤΕΑΕΠ.

Το μέτρο εξετάζεται να περιληφθεί είτε σε διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τη ρύθμιση των 120 δόσεων στα Ταμεία είτε, όπως είναι πιθανότερο, να εφαρμοστεί με υπουργική απόφαση.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot