FOLLOW US: facebook twitter

Πλημμύρισαν καλλιέργειες στην πρώην λίμνη Αγουλινίτσας – Ζημιά κυρίως στο φιστίκι, στο καλαμπόκι και στο βαμβάκι

Ημερομηνία: 22-09-2020 | Συντάκτης:

Ζημιά σε αγροτικές εκτάσεις της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας προκάλεσε ο «Ιανός», καθώς αρκετές καλλιέργειες με φυστίκι και καλαμπόκι πλημμύρισαν λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και της συσσώρευσης υδάτων. Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο παραγωγός Δημοσθένης Φωτεινόπουλος, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες, με συνέπεια να χαθεί σημαντικό αγροτικό εισόδημα.

«Η έντονη βροχόπτωση έπληξε την καλλιέργειες στις εκτάσεις της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε κάποια τμήματα να έχει προκληθεί ζημιά και οι παραγωγοί να χάσουν εισόδημα. Ειδικά στο φιστίκι έχουμε σοβαρό πρόβλημα, γιατί ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη συγκομιδή. Τώρα το νερό έχει σκεπάσει τον καρπό και είναι πολύ πιθανό να σαπίσει. Θα πρέπει να περιμένουμε να υποχωρήσει για να δούμε τι έχει γίνει, όμως φαίνεται ότι θα προκληθεί ζημιά και θα χάσουμε εισόδημα σε μια δύσκολη περίοδο για τον αγροτικό κόσμο», ανέφερε στην «Πρωινή» και πρόσθεσε ότι ζημιά εχουν υποστεί –εκτός από το φιστίκι- και οι καλλιέργειες καλαμποκιού και βαμβακιού στην ίδια περιοχή.

«Θα κάνουμε άμεσα αίτηση για αποζημίωση στον ΕΛΓΑ και ελπίζουμε ότι δε θα καθυστερήσουν οι διαδικασίες και ότι θα αποζημιωθούμε γρήγορα και επαρκώς», σημείωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος