FOLLOW US: facebook twitter

Επανέναρξη τον Ιούνιο και «ένωση» με την επόμενη σεζόν

Ημερομηνία: 13-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”108828″ img_size=”full”][vc_column_text]Το νέο σχέδιο της UEFA που αφορά και το ελληνικό ποδόσφαιρο

 

Το working group της ελληνικής Super League δεν έχει βάλει ακόμα στο τραπέζι καμία ημερομηνία «επιστροφής», ούτε στις προπονήσεις, ούτε στους αγώνες έπειτα από το lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Από την πρώτη στιγμή η Super League είχε ξεκαθαρίσει πως θα ακολουθήσει πιστά όλα όσα αποφασίζει ο κρατικός μηχανισμός. Ως εκ τούτου θα περιμένουν να παρέλθει στις 27 Απριλίου η αναστολή λειτουργίας των αθλητικών χώρων, για να υπάρχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα στο κατά πόσο, προς τα τέλη Μαΐου, θα είναι εφικτό να επιστρέψουν οι ομάδες στις προπονήσεις.

Το καινούργιο στοιχείο σε όλα αυτά, έρχεται από την UEFA, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι αντίστοιχες ομάδες εργασίας της UEFA, σταχυολογούν τα εναλλακτικά πλάνα τους για συνολική επανέναρξη των εγχώριων πρωταθλημάτων, δημιουργώντας διάφορες εκδοχές ανά χώρα και πρωταθλήματα. Ένα πολύ σοβαρό σενάριο που αφορά όχι μόνο την ελληνική Super League, αλλά και αρκετά ακόμη πρωταθλήματα αντίστοιχων «ιδιαιτεροτήτων» (με διεξαγωγή πλέι-οφ, πλέι-άουτ κλπ), έχει να κάνει με μία γενική κατεύθυνση που περιλαμβάνει:

-Επανέναρξη των προπονήσεων προς τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.

-Επανέναρξη της αγώνων (κεκλεισμένων των θυρών) στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου

-Ολοκλήρωση των πλέι-οφ και πλέι-άουτ και των τριών αγώνων του Κυπέλλου (δεύτεροι ημιτελικοί και τελικός) έως το τέλος Ιουλίου ή το αργότερο έως τις πρώτες μέρες του Αυγούστου.

-Περίοδος ξεκούρασης μόλις 10-12 ημερών και αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο έναρξη του πρωταθλήματος 2020/21.

Ουσιαστικά η UEFA ρίχνει στο τραπέζι για την ελληνική Λίγκα (και για αντίστοιχα πρωταθλήματα) ένα σχέδιο για αγωνιστικό πρόγραμμα χωρίς… ανάσα με «ένωση» των δύο αγωνιστικών περιόδων, προκειμένου να μπορέσει να ομαλοποιηθεί το διεθνές καλεντάρι και να μπουν σε μία σειρά όλες οι διοργανώσεις, εγχώριες και διεθνείς, μετά το απόλυτο «μπάχαλο» που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού.

Όλα αυτά επί του παρόντος είναι κατευθύνσεις και σχέδια που πηγάζουν από την UEFA και για τα οποία είναι ενήμερη σε πρώτη φάση και η Super League. Το τι θα γίνει στο φινάλε, θα εξαρτηθεί κυρίως από το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία, αλλά σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση και ο ΕΟΔΥ έχουν την τελική κουβέντα…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot