FOLLOW US: facebook twitter

Πλάνο για νέες παιδικές χαρές στον Πύργο

Ημερομηνία: 25-06-2024 | Συντάκτης:

Τέσσερις νέους χώρους θέλει να δημιουργήσει η δημοτική αρχή

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σχεδιασμό για τέσσερις νέες παιδικές χαρές κάνει η δημοτική αρχή Πύργου, καθώς τους προσεχείς μήνες αναμένεται να ανοίξει σχετική πρόσκληση από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Το πλάνο που έχουν κάνει οι τεχνικές υπηρεσίες, προβλέπει τρεις νέες παιδικές χαρές εντός του αστικού ιστού της πόλης, η μία εκ των οποίων θα είναι σίγουρα στην περιοχή της δεξαμενής, ενώ η τέταρτη ενδεχομένως να αποτελέσει επέκταση της υπάρχουσας στο Κατάκολο.

Σε ό,τι αφορά τις άλλες τρεις, γίνονται συζητήσεις αλλά ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια η χωροθέτησή τους.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, Βασίλης Παναγόπουλος, σε πρώτη φάση ο δήμος θα ολοκληρώσει την πιστοποίηση και τη βελτίωση των τριών παιδικών χαρών που λειτουργούν σήμερα (Επαρχείο, Πάρκο Ξυστρή και Κατάκολο) ενώ παράλληλα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία να κατασκευαστούν περισσότερες μέσα στην πόλη.

«Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε περισσότερες παιδικές χαρές μέσα στον πολεοδομικό ιστό, για να δώσουμε τη δυνατότητα στους γονείς και στα παιδιά να απολαμβάνουν το παιχνίδι σε περισσότερα σημεία στην πόλη. Μία από τις περιοχές που σίγουρα θα περιληφθούν στο σχέδιο, είναι η περιοχή της Δεξαμενής, όπου υπήρχε και παλαιότερα αλλά εγκαταλείφθηκε. Για τις υπόλοιπες εξετάζουμε κάποια σημεία στην πόλη, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε καταλήξει και δεν είμαστε σε θέση να τις ανακοινώσουμε επίσημα», τόνισε ο κ Παναγόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot