FOLLOW US: facebook twitter

Πλάνο για νέα Περιμετρική Πύργου

Ημερομηνία: 03-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Αυτοδιοίκηση, Νέα

Νέα μελέτη εκπονεί η κοινοπραξία της «Ολυμπίας Οδού» για το τμήμα από τον κόμβο του Πύργου ως τον κόμβο προς Ολυμπία

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Νέα μελέτη για την κατασκευή της περιμετρικής οδού του Πύργου έχει ξεκινήσει να εκπονεί η κοινοπραξία της «Ολυμπίας Οδού», με στόχο να ξεκινήσει την κατασκευή της σε μεταγενέστερη φάση, πιθανότατα μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή της Πατρών-Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, στην κοινοπραξία έχει ανατεθεί η ανακατασκευή του οδοστρώματος από τον κόμβο του Πύργου μέχρι τον κόμβο που οδηγεί προς την Αρχαία Ολυμπία, συνολικού μήκους περίπου οκτώ χιλιομέτρων.

Έγκυρες πηγές διευκρίνισαν στην «Πρωινή ότι δεν μιλάμε για απλή αλλαγή του ασφαλτοτάπητα αλλά για πλήρη ανακατασκευή του οδοστρώματος και διαμόρφωση ενός σύγχρονου περιμετρικού δρόμου που θα βελτιώσει αισθητά τον κυκλοφοριακό φόρτο που διοχετεύεται στον Πύργο, και κυρίως τα «βαριά» οχήματα.

Οι πληροφορίες της Πρωινής αναφέρουν πως μάλλον δε θα αξιοποιηθεί η παλιά μελέτη που είχε εκπονηθεί από τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας και την οποία είχε παρουσιάσει πρόσφατα η «Πρωινή», καθώς προβλέπει τούνελ και πολλές απαλλοτριώσεις, έργα που εκτοξεύουν το κόστος κατασκευής.

Η νέα μελέτη βρίσκεται ακόμα στο αρχικό στάδιο, κατά συνέπεια δεν μπορεί να γίνει ασφαλής συζήτηση για χρηματοδοτικά προγράμματα και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι να ενσωματωθεί το συγκεκριμένο οδικό τμήμα στην Ολυμπία Οδό με συμπληρωματική σύμβαση.

Τι γίνεται με το Πύργος-Τσακώνα και την επέκταση στην Ολυμπία

Όσον αφορά το οδικό τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα, η μελέτη είναι στο στάδιο της ωρίμανσης, δίχως να υπάρχει κάποια νεότερη εξέλιξη. Υπενθυμίζεται πάντως ότι το υπουργείο Υποδομών έχει εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για τη λεγόμενη «ανατολική χάραξη», για λόγους τεχνικούς, οικονομικούς και περιβαλλοντικούς.

Για τη μελέτη που θα αναβαθμίσει την οδική ασφάλεια στο τμήμα Πύργος-Ολυμπία και ουσιαστικά θα συνδέσει την Αρχαία Ολυμπία με την Πατρών-Πύργου, δεν δόθηκε εντολή ανάθεσης στην κοινοπραξία από το υπουργείο Υποδομών. Κατά συνέπεια, το ζήτημα παραπέμπεται για την επόμενη κοινοβουλευτική θητεία και το επόμενο κυβερνητικό σχήμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot