FOLLOW US: facebook twitter

Πλάνο ενεργειακού συμψηφισμού στην Κρέστενα

Ημερομηνία: 20-06-2024 | Συντάκτης:

Δημοπρατεί έργο 900.000 ευρώ η δημοτική αρχή

Φωτοβολταϊκό σταθμό για την ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων σχεδιάζει η δημοτική αρχή, καθώς η δημοτική επιτροπή ενέκρινε τους όρους  διακήρυξης του διεθνούς  ανοικτού δημόσιου ηλεκτρονικού  διαγωνισμού  του έργου για την προμήθεια και την εγκατάσταση εξοπλισμού.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος, στόχος του είναι η αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον δήμο μέσα από την εγκατάσταση  φωτοβολταϊκού σταθμού συνολικής ισχύος 998,20kWp, με σκοπό τον εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό των καταναλώσεών της.

 Ο συγκεκριμένος φωτοβολταϊκός σταθμός θα αποτελείται από φωτοβολταϊκά πλαίσια τελευταίας τεχνολογίας (διπλής όψης, (bifacial)) με στόχο την μέγιστη απόδοση, αντιστροφείς (inverters) τελευταίας τεχνολογίας επώνυμου κατασκευαστικού οίκου πιστοποιημένου για τη σύνδεση στο υφιστάμενο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ.         Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 900.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών με το ποσό των 843.200,00 € και από δημοτικά έσοδα το ποσό των 56.800,00 €,

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται  σε εκατόν ογδόντα  ημέρες για την πλήρη υλοποίηση της προμήθειας και όλων των εργασιών αντικατάστασης – εγκατάστασης-σύνδεσης-ρύθμισης και πλήρους λειτουργίας του υπό προμήθεια εξοπλισμού. Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 23η Ιουλίου του 2024. Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot