FOLLOW US: facebook twitter

Πήραν ξανά τα… βουνά και τα φαράγγια πεζοπορικοί και ορειβατικοί σύλλογοι της Ηλείας!

Ημερομηνία: 03-06-2021 | Συντάκτης:
Πεζοπορικοί και ορειβατικοί σύλλογοι της Ηλείας ξεκίνησαν ήδη τις πρώτες τους εξορμήσεις μετά από πολύ καιρό

Μετά την άρση της καραντίνας και την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, οι πεζοπορικοί και ορειβατικοί Σύλλογοι της Ηλείας, ανασυντάχθηκαν και ξεκίνησαν και πάλι τις εξορμήσεις τους στη φύση. Την αρχή έκαναν τα μέλη του ΕΟΣ Πύργου στις 23 Μαίου καιακολούθησε η πεζοπορική ομάδα της Γαστούνης” Οι Φευγάτοι- εκτός δρόμου”, που έκαναν την πρώτη τους πεζοπορία στο Φαράγγι των Μύλων στη Λακωνία. Έπονται την προσεχή Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Πύργου και ο Ε.ΟΣ Αμαλιάδας “Οειβατείν” που έχουν προαναγγείλει τις δικές τους εξορμήσεις, ενώ αρκετοί πεζοπόροι και ομάδες από την Ηλεία θα συμμετάσχουν στις 5 & 6 Ιουνίου στην 41η Κατάβαση του Βουραϊκού που διοργανώνεται με την στήριξη και της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας.

“Οι Φευγάτοι εκτος δρόμου” περπάτησαν στο Φαράγγι των Μύλων 

Την περασμένη Κυριακή 30 Μαίου η ομάδα  του Κάμπου που έχει έδρα τη Γαστούνη, “Οι Φευγάτοι -εκτος δρόμου”, διοργάνωσαν  ημερήσια πεζοπορική εξόρμηση στη Λακωνία, όπου περπάτησαν την διαδρομή από το Γεωργίτσι έως το Καστόρι, γνωστή ως “Φαράγγι των Μύλων”, μια ήπια διαδρομή 3 περίπου ωρών, για να “ξεσκουριάσουν” και να περάσουν στη συνέχεια σε πιο μεγάλης δυσκολίας διαδρομές. Η χαρά όλων ήταν βεβαίως μεγάλη που συναντήθηκαν ξανά μετά από τόσους μήνες εγκλεισμού και οι παρέες επανηλθαν με μεγαλύτερη ορεξη για περπάτημα και εξέρεύνηση.

Η ομάδα ξεκίνησε από την πλατεία του Αγίου Αθανασίου στο Γεωργίτσι, κατευθύνθηκαν μέσα από δασικό δρόμο προς τη Μεσοράχη και μετά από 2 χλμ  βρέθηκαν στην είσοδο από το φαράγγι. Στην συνέχεια κατέβηκαν στα ερείπια του νερόμυλου, στο παλιό υδραγωγείο της Αλευρούς και φτάνοντας στη βάση του καταρράκτη οδηγήθηκαν στο πέτρινο δίτοξογεφύρι, το Μαρμαρογέφυρο. Η πεζοπορία κατέληξε στην πλατεία στο Καστόρι.

Να σημειώσουμε ότι πριν την αναχώρηση έγινε θερμομέτρηση όλων των συμμετεχόντων οι οποίοι είχαν και βεβαίωση αρνητικού self test ή rapid test 24 ώρες πριν ή αντίγραφο πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ στο λεωφορείο η χρήση της μάσκας ήταν υποχρεωτική.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος