FOLLOW US: facebook twitter

Πήραν «φωτιά» τα επιτελεία των υποψηφίων του β΄ γύρου!

Ημερομηνία: 28-05-2019 | Συντάκτης:

Σε πέντε δήμους της Ηλείας οι μονομάχοι της δεύτερης Κυριακής επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για την νίκη

Διερευνώνται πλέον  λόγω απλής αναλογικής ευρύτερες συνεργασίες από όλους τους συνδυασμούς

«Φωτιά» έχουν πάρει τα στρατηγεία των  πέντε συνδυασμών και των υποψηφίων της Ηλείας, που θα δώσουν την μεγάλη μάχη την προσεχή Κυριακή, στον επαναληπτικό γύρο των δημοτικών εκλογών για την εκλογή των νέων δημάρχων, αφού ο δεύτερος γύρος είναι πλέον ο πιο κρίσιμος. Στον δεύτερο γύρο θα κριθεί η δημαρχία στους δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδραβίδας- Κυλλήνης, Πηνειού και Ανδρίτσαινας- Κρεστένων.

Στην προκειμένη λοιπόν περίπτωση οι επικεφαλής των συνδυασμών έχουν ήδη ξεκινήσει πυρετώδεις διαδικασίες για να καθορίσουν την στρατηγική τους που θα μπορέσει να τους φέρει την νίκη στον δεύτερο γύρο και η οποία λόγω της ιδιαιτερότητας του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής, επιβάλλει την  διερεύνηση ευρύτερων συνεργασιών με τις παρατάξεις που αποκλείστηκαν αλλά διατηρούν μια «ωφέλιμη» εκλογική δύναμη.

Ακόμα και οι πιο «κραταιοί» υποψήφιοι δήμαρχοι που ήρθαν πρώτοι στον πρώτο γύρο με υψηλά ποσοστά «ασφαλείας» δεν εφησυχάζουν, καθώς  αναζητούν τώρα την συμπληρωματική εκείνη εκλογική δύναμη που θα τους δώσει την νίκη. Στο παρασκήνιο έχουν πλέον αρχίσει οι συσκέψεις στα επιτελεία των υποψηφίων, οι επαφές και τα «μαγειρέματα» που θα φέρουν σημαντικές ανακατατάξεις και μπορούν να κάνουν την ανατροπή.  Για τον λόγο αυτό προς το παρών, ασφαλής πρόβλεψη δεν μπορεί να υπάρχει για κανέναν από τους δήμους που οδηγούνται στην β΄ Κυριακή.

Δήμος Πύργου

Το μεγαλύτερο «θρίλερ» είναι σίγουρο ότι θα παιχτεί στο δήμο Πύργου, όπου υπάρχει ένα σημαντικό προβάδισμα  για τον Τάκη Αντωνακόπουλο στην 1η θέση με ποσοστό 27,69% και καταμετρημένα τα 115 από τα 120 εκλογικά τμήματα και δεύτερο τον Κώστα Νικολούτσο με ποσοστό 17,1%.  Σε μικρή απόσταση ακολουθούσαν οι Στάθης Καννής και Αντώνης Καράμπελας, όπου μέχρι τις 3 το πρωί της Κυριακής, η δεύτερη θέση παιζόταν σε ψήφους και είχε εξελιχθεί σε ένα παιχνίδι για «γερά νεύρα». Εννοείται λοιπόν ότι για να εκλεγεί ο τελικός νικητής και να ανέβουν τα ποσοστά των δύο υποψηφίων, θα υιοθετηθεί τουλάχιστον παρασκηνιακά, η λύση των ευρύτερων συνεργασιών μια και κανένας εκ των δύο είναι λογικό ότι δεν θα ποντάρει απλώς στην βούληση των εκλογέων.

Δήμος Κρεστένων

Το επόμενο μεταμεσονύχτιο θρίλερ της Κυριακής παίχτηκε στο δήμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων όπου αν και υπήρχε ένα προβάδισμα του νυν δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου, εν τούτοις για 15 μόλις ψήφους διαφορά από τον Τάκη Δημητρουλόπουλο δεν κατάφερε να ανανεώσει την θητεία του.  Ο κ. Μπαλιούκος έχει καταγράψει ένα μοναδικό σερί πέντε συνεχόμενων εκλογικών νικών, εκλέγεται στο δήμο Κρεστένων από το 1998 και τον «Καποδίστρια» έως το 2014 και τον Καλλικράτη, με ποσοστό που δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από το 53%, ανεξαρτήτως αντιπάλου και κανένας δεν έχει αναμετρηθεί μαζί του για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Ο Τάκης Δημητρουλόπουλος είναι ο πρώτος υποψήφιος Δήμαρχος που πηγαίνει σε δεύτερο γύρο με τον Διονύση Μπαλιούκο.

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ο επικεφαλής της παράταξης «Ολυμπία Νέα Αρχή», Γιώργος Γεωργιόπουλος, έχει ένα σαφές προβάδισμα και ποσοστό 41,95% έναντι του αντιπάλου του στον β΄ γύρο  νύν δημάρχου Θύμιου Κοτζιά, με ποσοστό 29,37%, ενώ ο Γιώργος Αηδόνης «κλείδωσε» την 3η θέση με ποσοστό 25,29% που τον απέκλεισε από την δεύτερη Κυριακή, ενώ ο Γιώργος Τζαβάρας από την Λαϊκή Συσπείρωση έφερε ένα ποσοστό της τάξης του 3,39%. Και στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, οι δύο υποψήφιοι του δεύτερου γύρου, θα «παίξουν» τα ρέστα τους, γιατί όσο και να είναι ευδιάκριτη  η μεταξύ τους διαφορά, θα αναδιανεμηθεί και θα μοιραστεί τους δύο υποψηφίους ένα ποσοστό της τάξης του 28% τουλάχιστον που θα δώσει την ψήφο τους στους δύο συνδυασμούς.

Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης

Στον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης ο δεύτερος γύρος θα παιχτεί μεταξύ του επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πορεία», Γιάννη Λέντζα που σημείωσε ένα ποσοστό της τάξης του 40,91% – με καταμετρημένα τα 51 από τα 52 Ε.Τ- και του επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ευθύνης», Διονύση Μάλιαρη με ποσοστό 24,95%. Και στην προκειμένη περίπτωση η μάχη θα είναι σκληρή και το αποτέλεσμα θα καθορίσει το εκλογικό σώμα του δήμου του οποίου η δύναμη αριθμεί συνολικά ένα ποσοστό 44% που είχε μοιραστεί στους άλλους τέσσερις συνυποψηφίους τους. Άρα εκ των πραγμάτων και στην προκειμένη περίπτωση οι δύο μονομάχοι θα διερευνήσουν πιθανές συνεργασίες.

Δήμος Πηνειού

Στον δήμο Πηνειού ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Δύναμη Προοπτικής», Διονύσιος Γεωργόπουλος και ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία των Πολιτών». Ανδρέας Μαρίνος, είναι τελικώς αυτοί που θα αναμετρηθούν στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών. Ο πρώτος με ποσοστό κοντά 36,59% %, και ο δεύτερος με ποσοστό κοντά στο 33,27%, μικρή σχετικά διαφορά που δεν χωρά πρόβλεψη για το τελικό αποτέλεσμα. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα αναδιανεμηθεί σε επίπεδο ψήφων, το 30% περίπου που πήραν οι άλλοι δύο υποψήφιοι, Πάνος Θεοδωρακόπουλος και Αλέξης Τσαουσάκης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος