FOLLOW US: facebook twitter

Πιλοτικά σχολεία το Δημοτικό Σκουροχωρίου & το 1ο Νηπιαγωγείο Ανδραβίδας

Ημερομηνία: 15-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”3447″ img_size=”full”][vc_column_text]Επελέγησαν μεταξύ των 218 σχολείων σε όλη τη χώρα όπου θα εφαρμοστεί από το Σεπτέμβριο το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εργαστήρια δεξιοτήτων»

Δύο σχολικές μονάδες στην Ηλεία, το δημοτικό σχολείο Σκουροχωρίου και το 1ο Νηπιαγωγείο Ανδραβίδας ανάμεσα σε 218 σε όλη την Ελλάδα, , ορίστηκαν ως πιλοτικά για την εφαρμογή της νέας δράσης  του Υπουργείου Παιδείας “Εργαστήρια δεξιοτήτων”, που αφορά σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η απόφαση έλαβε ΦΕΚ και τα σχολεία που επελέγησαν από τον Σεπτέμβριο του 2020 θα λειτουργούν με νέο πρόγραμμα, καθώς σκοπός της δράσης αυτής είναι να προάγει στους μαθητές ήπιες δεξιότητες, δεξιότητες ζωής, τεχνολογίας και επιστήμης.

Ο Διευθυντής του δημοτικού σχολείου Σκουροχωρίου, δήλωσε για το θέμα της ένταξης τους στα πιλοτικά σχολεία αποτελεί εξαιρετική τιμή για το δημοτικό σχολείο Σκουροχωρίου που είναι το μοναδικό δημοτικό από την Ηλεία που έχει επιλεγεί. Να σημειώσουμε βεβαίως ότι το συγκεκριμένο σχολείο έχει πολλές φορές συμμετάσχει σε καινοτόμες δράσεις όπως και σε προγράμματα Erasmus και προφανώς αυτό ήταν και ένα από τα κριτήρια βάση των οποίων επελέγη.[/vc_column_text][vc_single_image image=”115870″ img_size=”full”][vc_column_text]Μέσα από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που αποτελούν καινοτομία τόσο στον χώρο της εκπαίδευσης όσο και σαν διδακτική δράση, θα εισαχθούν νέοι θεματικοί κύκλου στο Νηπιαγωγείο και στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Η πιλοτική εφαρμογή συνοδεύεται από επιμορφωτικές δράσεις. Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, κατά την πιλοτική φάση, εισάγουν καινοτομίες στο κοινωνικό πλαίσιο μάθησης και επιδιώκουν την καλλιέργεια της συνεργασίας και της αυτοβελτίωσης. Λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα τους, δεν αξιολογούνται με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά δίνεται έμφαση στην περιγραφική αξιολόγηση.

Το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό θα αντλείται από την ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα του ΙΕΠ, με τίτλο «Πλατ- φόρμα 21+», που θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό και  προτεινόμενες σχολικές δράσεις για την εργαστηριακή και βιωματική προσέγγιση του θέματος. Για μαθητές και μαθήτριες με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αναπηρία, γλωσσικές ή πολιτισμικές διαφορές ή άλλες δυσκολίες, προβλέπονται οι κατάλληλες προσαρμογές στο εκπαιδευτικό υλικό και τις προτεινόμενες δράσεις των εργαστηρίων. Κατά την πιλοτική εφαρμογή και για το σχολικό έτος 2020-21, θα ερευνηθεί η ένταξη των νέων θεματικών κύκλων, θα εξεταστούν το ωρολόγιο πρόγραμμα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι ειδικότητες των εκπαιδευτικών στους οποίους δύναται να ανατίθεται η διδασκαλία των νέων θεματικών κύκλων και ενοτήτων, ο τρόπος αξιολόγησης των μαθητών/-τριών και κάθε άλλο θέμα σχετικό.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot