FOLLOW US: facebook twitter

«Πήλινα πόδια»

Ημερομηνία: 30-04-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Είναι γεγονός ότι ο Τουρισμός αποτελεί ένα σημαντικότατο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις ξεκινά η θερινή τουριστική περίοδος, αυτόματα η αγορά εργασίας ανασαίνει. Τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη δείχνουν ότι τον Μάρτιο προέκυψαν 63.689 νέες θέσεις εργασίας. Ο αριθμός αυτός είναι ο καλύτερος που έχει καταγραφεί τα τελευταία 23 χρόνια. Όμως, οι κενές θέσεις δεν θέλουν να καλυφθούν! Στις 53.000 τις τοποθετούν οι συνδικαλιστές. Πρόκειται για αριθμό που είναι πρακτικά αδύνατο να καλυφθεί από τις μετακλήσεις εργαζομένων από το εξωτερικό, όσο έγκαιρα και αν πραγματοποιηθούν φέτος.

Άρα, ο «κλήρος» πέφτει πάλι στους εναπομείναντες εργαζόμενους. Αυτοί θα δουλέψουν χωρίς ρεπό, αυτοί θα δουλέψουν υπερωρίες, αυτοί θα δώσουν το «κάτι παραπάνω» για να βγουν οι βάρδιες και να μείνουν ευχαριστημένοι οι πελάτες.

Μόνο που όσο δεν ρυθμίζονται οι όροι εργασίας, όσο δεν τακτοποιούνται τα μισθολογικά ζητήματα, τόσο θα κινδυνεύει ο συγκεκριμένος «γίγαντας» να καταρρεύσει, από τα «πήλινα πόδια» που θα του έχει φορέσει η Πολιτεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot