FOLLOW US: facebook twitter

Πήγε… περίπατο ο προσεισμικός έλεγχος των σχολείων στο δήμο Πύργου – Οργισμένη επιστολή Λαϊνόπουλου για την ματαίωση του ελέγχου

Ημερομηνία: 11-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κεντρικά Άρθρα, Νέα
Ματαιώθηκε από την ΚΤΥΠ ΑΕ η αποστολή ειδικού κλιμακίου Μηχανικών-Οργισμένη επιστολή του Γ.Γ του δήμου Νίκου Λαϊνόπουλου

Την έντονη αντίδραση και διαμαρτυρία του Γ.Γ του δήμου Πύργου κ. Νίκου Λαϊνόπουλου, προκάλεσε η αλλαγή στάσης και ματαίωση ελέγχου των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων του δήμου Πύργου από κλιμάκιο μηχανικών της ΚΤΥΠ ΑΕ – Κτιριακές Υποδομές- πρώην ΟΣΚ, που είχε συμφωνηθεί και προγραμματιστεί για το τριήμερο 10-11-12 Ιουνίου, κατόπιν αιτήματος του κ. Λαϊνόπουλου.  Η ΚΤΥΠ ΑΕ είχε αποδεχθεί το αίτημα στο πλαίσιο ενός προσεισμικού ελέγχου των σχολείων του δήμου Πύργου με κλιμάκιο μηχανικών, προληπτικά για κάθε ενδεχόμενο σεισμού μετά τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις του Γεωδυναμικού για πιθανό σεισμό στην Ηλεία πάνω από 5,5 ρίχερ. Κι ενώ χθες αναμενόταν να έρθει το κλιμάκιο των μηχανικών, είχε ήδη προγραμματιστεί εκ μέρους του δήμου Πύργου συνδρομή από την τεχνική υπηρεσία για τον έλεγχο και είχαν ειδοποιηθεί και τα σχολεία της περιοχής, ξαφνικά όλα άλλαξαν και ο έλεγχος ματαιώθηκε. Ο κ. Λαϊνόπουλος απέστειλε χθες επιστολή διαμαρτυρίας προς τον εκπρόσωπο της ΚΤΥΠ ΑΕ κ. Θεόδωρο Κυριαζόπουλο εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του καθώς έλαβε την απάντηση από την ΚΤΥΠ ότι δεν έχει εκδηλωθεί πρόσφατα κάποιος σεισμός που να δικαιολογεί τον έλεγχο και ανέφερε τα εξής:

Η επιστολή Λαϊνόπουλου στην ΚΤΥΠ ΑΕ

«Κατά τη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία μας, μας ανακοινώσατε ότι ματαιώνεται η αποστολή ειδικού κλιμακίου στον Πύργο, αποτελούμενου από έξι μηχανικούς της Υπηρεσίας σας, με σκοπό τον έλεγχο όλων των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Πύργου τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 10,11 και 12 Ιουνίου, όπως μας είχατε ενημερώσει και διαβεβαιώσει σχετικά επίσης σε τηλεφωνική επικοινωνία μας την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019.

Μας υποδείξατε δε (για πρώτη φορά) να απευθυνθούμε στην ΔΑΕΦΚ (Διεύθυνση Αποκατάστασης επιπτώσεων φυσικών καταστροφών) προκειμένου να ζητήσουμε από τη Δ/νση αυτή να αιτηθεί η ίδια από εσάς τον έλεγχο των σχολικών συγκροτημάτων τον οποίο επίμονα ζητούμε από τις 16 Μαΐου. Κατά τη σχετική όμως αναζήτηση διαπιστώσαμε ότι στην παράγραφο 1.3 του Πρώτου Μέρους του υπ’ αριθμ. πρωτ. 2018/9-3-2018 εγγράφου της Δ/νσης Σχεδιασμού & Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με τίτλο «Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμών» αναφέρεται ρητά ότι: «Ειδικότερα, όσον αφορά τον προσεισμικό έλεγχο σχολικών κτιρίων, η εταιρία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. έχει την ευθύνη και τη μέριμνα για τη σύνταξη και υλοποίηση προγράμματος προσεισμικού ελέγχου των σχολικών κτιρίων της χώρας και την ενδεχόμενη μελέτη αντισεισμικής ενίσχυσης αυτών». Επομένως, εφόσον οι αρμοδιότητες προβλέπονται ρητά στο παραπάνω σχέδιο δράσεων στερείται κάθε λογικής η υπόδειξή σας να απευθυνθούμε στην ανωτέρω Δ/νση,  προκειμένου εσείς εν συνεχεία να πράξετε τον έλεγχο για τον οποίο είχατε ήδη δεσμευθεί και προγραμματίσει.

Περαιτέρω, στο υπ’ αριθμ. πρωτ. 7220/22.05.2019 έγγραφό σας με το οποίο απαντάτε στο υπ’ αριθμ. πρωτ. Έγγραφό μας με τίτλο «Κατεπείγουσα διαδικασία ελέγχου σχολικών μονάδων Δήμου Πύργου», αποδέχεστε επίσης ρητά και απερίφραστα ότι: «Οι αυτοψίες των μηχανικών της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. διενεργούνται στο πλαίσιο του πρωτοβάθμιου προσεισμικού ή και μετασεισμικού ελέγχου, μέσω ενός ταχύ οπτικού ελέγχου με σκοπό την αναγνώριση εμφανών φθορών και βλαβών στον φέροντα οργανισμό και στα στοιχεία πληρώσεως των κτιρίων».

Κατά την σημερινή επικοινωνία μας δε, επίσης για πρώτη φορά, αμφισβητήσατε ότι έχει συμβεί κάποιο αξιόλογο γεγονός (σεισμός δηλαδή) στην πόλη του Πύργου και στα ευρύτερα όρια του Δήμου Πύργου, ώστε να δικαιολογηθεί ο έλεγχος που ζητούμε (!!!), ισχυρισμός ο οποίος, αφενός μεν, δεν είναι αληθής, αφού η περιοχή του Πύργου κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, πλήττεται συνεχώς από σεισμικές δονήσεις που προέρχονται από δεκάδες γειτονικά σε αυτήν σεισμογενή ρήγματα, αφετέρου δε, στερείται κάθε βασιμότητας, αφού στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων σας εντάσσεται τόσο ο προσεισμικός όσο και ο μετασεισμικός έλεγχος.

Κατόπιν των ανωτέρω, και αφού σας καλέσουμε για τελευταία φορά να επιδείξετε τη δέουσα σημασία και προσοχή, ζητούμε με την παρούσα μας, όπως μας γνωστοποιήσετε εγγράφως σε ποιους ακριβώς λόγους εδράζεται η ματαίωση του ελέγχου τον οποίο είχατε προγραμματίσει σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Πύργου, σε ποια αιτιολογική βάση είναι δυνατόν να στηριχθεί μια ενδεχόμενη αίτησή μας προς τη ΔΑΕΦΚ αφ’ ης στιγμής εντάσσεται ρητά στις αρμοδιότητές σας τόσο ο προσεισμικός όσο και μετασεισμικός έλεγχος.

Τέλος, ζητούμε να προσδιορίσετε άμεσα τις νέες ημερομηνίες για την πραγματοποίηση του ελέγχου και τη σχετική ενημέρωσή μας.

Ο Γενικός Γραμματέας

Νικόλαος Λαϊνόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων