FOLLOW US: facebook twitter

Πίεση και για νέους πρόσφυγες στη Μυρσίνη

Ημερομηνία: 19-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

mursini-sxoleio5

Καταγραφή από την Ύπατη Αρμοστεία για να μεταφερθούν σε άλλες χώρες

Εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες βρέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Μυρσίνη για την καταγραφή των προσφύγων που βρίσκονται εκεί. Από τους 340 που είχαν αρχικά μεταφερθεί έχουν απομείνει 249 οι οποίοι θα πρέπει να καταγραφούν αν θέλουν να προωθηθούν σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης ή να ζητήσουν άσυλο από τη χώρα μας. Η διαδικασία έκρυβε εντάσεις καθώς οι πρόσφυγες στη Μυρσίνη διαπληκτίστηκαν για την σειρά αναμονής. Στο μεταξύ ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, δέχθηκε αίτημα και πιέσεις για μεταφορά και άλλων προσφύγων στη Μυρσίνη, μιας και άδειασαν χώροι, όμως ξεκαθαρίστηκε πως ήδη ο χώρος ήταν ασφυκτικά γεμάτος και θα μπορούσε μόνο να χωρέσει άλλα είκοσι άτομα.

Σε δηλώσεις του χθες ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ τόνισε πως έχουν φύγει για την Πορτογαλία και τη Γαλλία 91 άτομα από τη Μυρσίνη μαζί με κάποια που είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα. Οι υπόλοιποι πρέπει να καταγραφούν, να περάσουν από συνέντευξη για να είναι γνωστός ο επιθυμητός τόπος προορισμού και να εξεταστούν τα αιτήματά τους. Έτσι χθες αναχώρησαν για την Αθήνα δύο λεωφορεία με 128 άτομα προκειμένου να γίνουν αυτές οι διαδικασίες και σήμερα αναχωρούν ακόμα δύο λεωφορεία για τους υπόλοιπους.

«Ελπίζουμε από δω και πέρα να ξεκινήσει το θέμα με την προώθηση των προσφύγων μετά την καταγραφή τους ώστε να ξέρουμε τον αριθμό τους και τον προορισμό τους. Είναι πολύ βασικό αυτό για να γίνει το δεύτερο και το τρίτο βήμα και να φτάσουν εκεί που ξεκίνησαν για να πάνε. Όπως ξέρετε πάρα πολλές οικογένειες, έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα και η άλλη μισή οικογένεια βρίσκεται σε κάποιο άλλο ευρωπαϊκό κράτος κατά κύριο λόγο στη Γερμανία. Ας ελπίσουμε ότι θα προχωρήσουν για να πάνε σε άλλο ευυρωπαϊκό κράτος» είπε ο κ. Μοράντ.

Όσο για το θέμα της έλευσης και νέων προσφύγων στη Μυρσίνη, ο κ. Μοράντ ανέφερε πως υπάρχουν σκέψεις να έρθουν άλλοι πρόσφυγες. «Μου ζήτησαν να έρθουν κι άλλοι. Εγώ δήλωσα πως τώρα οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες από ότι στην αρχή και πιο ήρεμα, γιατί ο αριθμός ήταν πάνω από τις δυνατότητες και βάλαμε έως και 14 άτομα σε κάποια δωμάτια. Πιστεύω ότι το μάξιμουμ πρέπει να είναι δέκα άτομα σε κάθε δωμάτιο με παιδιά και έως έξι με μεγάλους. Άρα έτσι όπως είμαστε σήμερα, το πολύ – πολύ να έρθουν άλλα είκοσι άτομα όχι παραπάνω» εξήγησε ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος