FOLLOW US: facebook twitter

Πιατάς και Παλαντζίδης σήμερα στην Ήλιδα!

Ημερομηνία: 02-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

piatas-aspis-symposio2

Με την αρχαία κωμωδία «Η Ασπίς & το Συμπόσιο»

Με την παράσταση «Η Ασπίς & το Συμπόσιο» Μένανδρου και Λουκιανού, ανοίγει ουσιαστικά σήμερα το βράδυ, η αυλαία του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας. Μια παράσταση που πρωταγωνιστούν ο Δημήτρης Πιατάς και ο Τάσος Παλαντζίδης οι οποίοι ξεκινούν το καλοκαιρινό ταξίδι σε περισσότερους από 20 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα από την Ήλιδα (στις 9.15 το βράδυ).

Η «Η Ασπίς & το Συμπόσιο» είναι μια διαχρονική σάτιρα «φιλοσοφίας και φιλοσόφων» που έρχεται από το χθες και φτάνει στο μέλλον με μια αναγκαστική στάση στο παρόν. Πρόκειται για μια αρχαία κωμωδία ύφους, ήθους και σαρκασμού του ελληνισμού και των Ελλήνων που αν και γνωρίζουν το καλό, πράττουν το ανάποδο κατά τη σωκρατική «ακρασία»!

piatas-aspis-symposio

Είναι μια  θεατρική παράσταση που επιχειρεί να ερμηνεύσει  τα σημερινά δεινά ως σύνδρομο των αρχαίων  παθών μας, προσφέροντας αφειδώς γέλιο και θετική διάθεση σε όλους όσους την παρακολουθούν.

Την παράσταση «Η Ασπίς & το Συμπόσιο» των Μένανδρου και Λουκιανού, συνυπογράφουν σκηνοθετικά οι Χριστόφορος Χριστοφής (Μένανδρος) και  Γιώργος Παπαθεοδώρου (Λουκιανός), ενώ η μεταγραφή και η απόδοση στα νέα ελληνικά έχει γίνει από τους Χριστόφορο Χριστοφή (Μένανδρος) και Παναγιώτη Δημητρόπουλο (Λουκιανός).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Χορογραφία: Έρση Πίττα

Μουσική: Νίκος Πλατύραχος

Σκηνικά και κοστούμια:  Χρήστος Ανδριόπουλος

Φωτισμός: Τάκης Ποδαρόπουλος

Συμμετέχουν οι ηθοποιοι: Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Παλαντζίδης, Γιάννης Σιαμσιάρης, Γιάννης Παπαθύμιος, Αλέξης Μαρτζούκος, Κυριακή Υψηλάντη, Πέτρος Τσαπαλιάρης, Κωνσταντίνα Σπάθη, Κέλλυ Νικηφόρου, Εβίτα Φυτσαντωνάκη, Παναγιώτης Γιωργούλας, Κίμωνας Δούσης, Ελένη Ζαφείρη, Ιουστίνη Ματσιάσεκ, Βασιλική Γεωργικοπούλου, Ισμήνη Κυρίτση.

Παραγωγή: Ανθός- Πειραϊκό Θέατρο «Δημήτρης Ροντήρης».

Την παράσταση έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν κωφοί και τυφλοί… Στην κυριολεξία! Διερμηνεία νοηματικής: Στράτος Πατρινός. Για τους τυφλούς, υπάρχει και ακουστική περιγραφή.

Η παράσταση «Η Ασπίς & το Συμπόσιο» Μένανδρου και Λουκιανού, επειδή ακριβώς είναι μοναδική, έχει την υποστήριξη και την αιγίδα των Ε.Ο.Τ., Υπουργείων Πολιτισμού & Αθλητισμού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού, Εξωτερικών και, φυσικά, της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας και του Συνδέσμου Τυφλών Ελλάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος