FOLLOW US: facebook twitter

Πιάνουν δουλειά οι 60 ωφελούμενοι της Κοινωφελούς στην ΠΕ Ηλείας

Ημερομηνία: 07-11-2018 | Συντάκτης:

Ο Περιφερειάρχης και οι αντιπεριφερειάρχες τους καλωσόρισαν χθες στον Πύργο στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση

 

Συνολικά 60 ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας εντάσσονται –μέσω του ΟΑΕΔ- για περίοδο οκτώ μηνών, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στην ΠΕ Ηλείας οι οποίοι θα στελεχώσουν διάφορες υπηρεσίες βάσει των προσόντων τους αλλά και του αναγκών που υπάρχουν.

Χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας καλωσόρισε στην αίθουσα του συνεδριακού της ΠΕ Ηλείας τους ωφελούμενους του προγράμματος, μαζί με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Συντονισμού και Διοίκησης Δ. Δριβίλα, τους αντιπεριφερειάρχες, Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλο, Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Μητρόπουλος, Οικονομικών Π. Μπράμο αλλά και τον αντιπεριφερειάρχη και τους περιφερειακούς συμβούλους Π. Πλατανιά και Λ. Αριστειδόπουλο.

Ο κ. Κατσιφάρας τόνισε ότι τα προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας μπορεί να μην δίνουν μόνιμη λύση στην ανεργία «αυτήν θα πρέπει να την παλέψουμε όλοι μαζί» επισήμανε, ωστόσο αποτελούν μια ανάσα που είναι απαραίτητη για να στηριχθούν συμπολίτες μας που αυτήν την περίοδο είναι άνεργοι. Ανέφερε ακόμα ότι οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας είναι όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων και στόχος της Περιφέρειας είναι να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες, να προσφέρουν οι ωφελούμενοι από την πλευρά τους τις γνώσεις τους και την εργασία τους στους τομείς που θα τους ανατεθούν και επειδή η εργασία είναι αξιοπρέπεια για πρώτη φορά μέσα από αυτά τα προγράμματα υπάρχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Τέλος ανέφερε ότι στο τέλος του οχταμήνου θέλει να κάνουν έναν δημόσιο απολογισμό για το τι πέτυχαν μέσω της συγκεκριμένης απασχόλησης.

Επίσης ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε ότι μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμοι στην παραγωγή έργου στην Περιφέρεια και μεταφέροντας την εμπειρία του από προηγούμενο ανάλογο πρόγραμμα, τόνισε ότι οι συγκεκριμένοι ωφελούμενοι που ήταν κυρίως πτυχιούχοι, είχαν κάνει όλες τις μελέτες βιωσιμότητας για τα Νομικά Πρόσωπα και κυρίως τα προνοιακά, ένα εργαλείο πολύ χρηστικό, που παραδόθηκε στα ίδια τα προνοιακά ιδρύματα και μάλιστα με το όνομά τους. «Θέλουμε λοιπόν ένα πρόγραμμα που θα αξιοποιεί τις δυνατότητες των εργαζομένων και θα ανταποκρίνεται και σε μια κοινωνική ανάγκη. Μπορούμε από κοινού να δουλέψουμε πάνω σε έναν στόχο».

Από την πλευρά του ο κ. Δριβίλας ανέφερε ότι με εντολή του Περιφερειάρχη δούλεψαν από τις αρχές Μαρτίου στην περιφερειακή διοίκηση, είδαν ποιες ειδικότητες τους είναι χρήσιμες κι έτσι κατάρτισαν και τα δικά τους προγράμματα, ενώ ο κ. Γεωργιόπουλος συμπλήρωσε ότι έχουν δει και χωροταξικά τις ανάγκες των ωφελούμενων – κάποια παιδιά θα παραμείνουν στην Αμαλιάδα επειδή ζουν εκεί – και ότι με τα όπλα γνώσεων και εμπειρίας που έχουν μπορούν γίνουν παραγωγικοί.

Ο σχεδιασμός και η κατανομή των ωφελουμένων

Οι θέσεις εργασίας που θα καλύψουν οι ωφελούμενοι είναι όλων των κατηγοριών και διαφόρων ειδικοτήτων.  Η Περιφέρεια, στο διάστημα που προηγήθηκε, σχεδίασε επτά τομείς παρεμβάσεων με 82 συνολικά δράσεις στις οποίες θα απασχοληθούν οι ωφελούμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας.

Οι τομείς παρεμβάσεων είναι:

Πρόληψη υγείας και Ενημέρωση των Πολιτών.

Ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και τους βιοτόπους.

Απογραφή και ηλεκτρονική αποτύπωση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Ψηφιοποίηση αρχείων αδειών βιοτεχνικών εγκαταστάσεων.

Δημιουργία και η αρχική υποστήριξη διαδικτυακής πύλης θεμάτων γεωτεχνικού ενδιαφέροντος.

Επικαιροποίηση αμπελουργικού και ελαιοκομικού μητρώου.

Σύστημα γεωγραφικών συντεταγμένων (GIS) για την πλήρη αποτύπωση κολυμβητικών δεξαμενών, δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου, ψηφιοποίηση αρχείων αποτελεσμάτων δειγματοληψιών από κολυμβητικές δεξαμενές και ακτές κολύμβησης.

Στην χθεσινή συνάντηση στον Πύργο παρευρέθηκαν και οι προϊστάμενοι και Δ/ντές των Υπηρεσιών, ενώ μετά το πέρας της ο Περιφερειάρχης συνομίλησε με πολλούς από τους ωφελούμενους θέλοντας να μάθει σε ποια υπηρεσία θα απασχοληθούν και αν υπάρχουν κάποια προβλήματα που επιζητούν άμεσα λύση από την τοποθέτησή τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος