FOLLOW US: facebook twitter

Πεζοπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας: Περίπατος στα παραλίμνια χωριά του Πηνειού

Ημερομηνία: 24-10-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Κοινωνία, Νέα

Ένα ταξίδι στο παρελθόν, έκανε ο Πεζοπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, με έναν μοναδικό απογευματινό περίπατο στις όχθες της λίμνης Πηνειού και  τα παραλίμνια χωριά του. Τα μέλη του Συλλόγου, μια μεγάλη παρέα, περπάτησαν εκεί που οι κάτοικοι του χωριού Μπαλί έχτισαν τα σπίτια τους πριν πολλές δεκαετίες!Σε έναν τόπο με αστείρευτη ενέργεια που συνδυάζει το φυσικό κάλος, το γαλάζιο του νερού, τις μυρωδιές από τις λυγαριές.  Το πηγάδι, οι μάντρες, τα σκαλοπάτια, τα πεζούλια, οι πέτρες….μα πάνω απ’ όλα οι αναμνήσεις!!!!

Όπως αναφέρει ο κ. Χρήστος Λαικόπουλος που συμμετείχε στον απογευματινό περίπατο «  Μιλάμε για έναν υπέροχο τόπο, που μόλις οι επισκέπτες τον αντίκρισαν οι εκφράσεις των προσώπων τους, μόνο θαυμασμό μαρτυρούσαν! Ένας τόπος που απλόχερα κάθε εποχή μοιράζει Φως! Ο επιβλητικός ναός της Αγίας Άννας που αντιστέκεται για δεκαετίες παρόλο που τον χειμώνα σκεπάζεται από τα νερά της λίμνης Πηνειού “σημαδεύει” το τοπίο! Η λίμνη Πηνειού και τα παραλίμνια χωριά περιμένουν την ήπια ανάπτυξη που τους αρμόζει! Περιμένουν κι επιμένουν!»

Οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού Σούλι υποδέχτηκαν με χαρά τους περπατητές και τους δρόσισαν στην Ανάληψη, όπως και οι κάτοικοι στο Βελανίδι όπου η ομάδα ξαπόστασε στα καφενεία του χωριού κατά το σούρουπο και τους ευχαρίστησαν όλους για την ολόθερμη υποδοχή και φιλοξενία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος