FOLLOW US: facebook twitter

Πεζοπορία στους καταρράκτες Νεμούτας και τον ποταμό Ερύμανθο την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Ημερομηνία: 30-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Η Κοινσεπ eco action Nemouta  την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020 διοργανώνει πεζοπορία στους καταρράκτες της Νεμουτας και στον Μυθικό Ποταμό Ερύμανθο μια αξέχαστη πεζοπορία σε ένα τόπο που ξέρει να κρύβει καλά τους θησαυρούς του ,που με τόσο υπομονή έχει δημιουργήσει η φύση και μας περιμένει να τους ανακαλύψουμε!!!

Οι καταρράκτες της Νεμούτας και το φαράγγι του Ερυμάνθου είναι απο τις πιο όμορφες διαδρομές στον Νομό Ηλείας.Περπατώντας σε στενά φαράγγια, στις παρυφές του Ερύμανθου ποταμού, ανάμεσα σε οργιώδη βλάστηση που σε εκπλήσσει, ανακαλύπτεις καταρράκτες μοναδικής ομορφιάς, από τους ωραιότερους στην Ελλάδα. Οι εικόνες είναι τόσο μοναδικές που νομίζεις ότι είσαι σε μια χώρα τροπική. Περπατάς ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση, σε νερά που τρέχουν από παντού και ξαφνικά βρίσκεσαι μπροστά σε ένα θέαμα και μένεις με το στόμα ανοιχτό ! Στους καταρράκτες της Νεμούτας που μοιάζουν με μακριές “κουρτίνες” νερού, που τους περιβάλλουν τεράστια υδρόφιλα φυτά με τα κλαριά και τις ρίζες τους να κρέμονται όπως στα τροπικά δάση.

Αξίζει να συμμέτεχετε η πεζοπορία είναι μια εμπειρία που αξίζει να δοκιμάσετε και είναι πολύ εύκολο να το κάνετε.

Η πορεία θα ξεκινήσει από το Χωριό Νεμούτας στις 10 :00 πμ , εύκολη για όλες τις δυνατότητες , θα δούμε τους 4 καταρράκτες του Χαρατσαρίου και του Άμπουλα , ύψους 15 έως 35 μέτρων οι οποίοι συνθέτουν ένα τοπίο ανεξάντλητης φυσικής ομορφιάς. Στην συνέχεια συνεχίζουμε στον ποταμό Ερύμανθο διασχίζοντας τον και περνώντας πλάι από τους καταρράκτες του Αι – Γιάννη, έναν μπαρουτόμυλο, νερόμυλους, ξωκλήσια, πέτρινα γεφύρια.

Οδηγίες

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν τον παρακάτω εξοπλισμό :

1. Ορειβατικό παπούτσι ή αθλητικό παπούτσι

2. Σακίδιο

3. Μπατόν (προαιρετικά)

4. Νερό

5. Μαγιό + Αντιηλιακό + Καπέλο + Γυαλιά ηλίου.

6. Έξτρα ρούχα + Παπούτσια.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 6907182502 (Νίκος Σιάκκουλης¨)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος