FOLLOW US: facebook twitter

Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας στο ΣτΕ: Απομάκρυνση ετοιμόρροπου κτίσματος στο αρχαιολογικό σπήλαιο Καϊάφα

Ημερομηνία: 11-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”23158″ img_size=”full”][vc_column_text]Αίτηση Παρέμβασης στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της Αίτησης Ακύρωσης εκ μέρους της ΕΤΑΔ Α.Ε., της υπ’αρ. 16/056/15.04.16 ομόφωνης Έκθεσης Επικινδύνου Ετοιμόρροπου Οικοδομής της Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Οικοδομών Δυτ. Ελλάδας, η οποία αφορά στο ερειπωμένο και μισογκρεμισμένο κτίσμα έμπροσθεν των δύο πρόσθιων θαλάμων του αρχαιολογικού Σπηλαίου Καϊάφα, κατέθεσε εγκαίρως η «Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας».

Η εν λόγω δικάσιμος είχε οριστεί στις 3 Απριλίου 2019. Η ΕΤΑΔ Α.Ε., μη συνεπής στην υποχρέωσή της ως δια νόμου όφειλε,  δεν κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα στο ΣτΕ. Για το λόγο αυτό η δίκη αναβλήθηκε  για  την 18ηΣεπτεμβρίου.

Απώτερος σκοπός της ΠΕ.Δ.Η., αλλά και της Αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη που διερεύνησε ενδελεχώς την παραπάνω υπόθεση για 6 ολόκληρα χρόνια, είναι η απομάκρυνση όλων των τσιμεντένιων κατασκευών και αντικειμένων από το αρχαιολογικό Σπήλαιο και η αποκατάσταση του Σπηλαίου και του περιβάλλοντος χώρου.

Προσδοκούμε επίσης την αναβάθμιση των ιαματικών λουτρών με την εκπόνηση και εφαρμογή μελετών ούτως ώστε οι όποιες κατασκευές και εγκαταστάσεις να εναρμονίζονται περιβαλλοντικά με το χαρακτηρισμένο ως ιδιαιτέρου κάλλους τοπίο, το οποίο βρίσκεται εντός δικτύου Natura και εντός ορίων αρχαιολογικού χώρου.

Για την κατάθεση της Αίτησης Παρέμβασης στο ΣτΕ, το Σωματείο μας, μετά από έκκληση σε Συλλόγους της περιοχής μας, μέλη και φίλους του, αισθάνεται υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους για την ειλικρινή  εκτίμηση και  άμεση οικονομική ενίσχυση ώστε να καταστεί δυνατή η έγκαιρη κατάθεση του φακέλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot