FOLLOW US: facebook twitter

Περιστατικό θρόμβωσης στο ΚΥ Ζαχάρως

Ημερομηνία: 18-05-2021 | Συντάκτης:
 -Πάνω από 2.000 οι εμβολιασμοί, εκ των οποίων το 50% αφορά και τη β΄δόση

Περιστατικό θρόμβωσης σε 55χρονη γυναίκα που είχε εμβολιαστεί πριν από 12 ημέρες, καταγράφηκε χθες στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως. Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο διευθυντής του ΚΥ Ζαχάρως, Προκόπης Παπαζαφείρης, η γυναίκα είχε εμβολιαστεί στις 6 Μαΐου με εμβόλιο Astra Zeneca και χθες διαπιστώθηκε θρόμβωση στο πόδι, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει απαραίτητα πως η θρόμβωση συνδέεται με τον εμβολιασμό.

Αμέσως ενημερώθηκαν ο ΕΟΔΥ και ο ΕΟΦ για το περιστατικό και ήδη ο κ. Παπαζαφείρης παρέπεμψε τη γυναίκα για σειρά εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Παράλληλα, συνεχίζεται με αυξημένο ρυθμό ο εμβολιασμός των πολιτών στο ΚΥ Ζαχάρως, έπειτα από μια περίοδο μείωσης πριν από το Πάσχα, εξαιτίας της φημολογίας που έχει αναπτυχθεί σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολίου AstraZeneca.

Πλέον εμβολιάζονται περίπου 60 με 70 άτομα καθημερινά, κυρίως μικρότερων ηλικιών, μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας, ενώ ξεκίνησε και η δεύτερη δόση για τους πρεσβύτερους.

Ο κ. Παπαζαφείρης τόνισε στην «Πρωινή» ότι συνολικά έχουν γίνει πάνω από 2.000 εμβολιασμοί, εκ των οποίων περίπου 1.000 έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου AstaZeneca.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος