FOLLOW US: facebook twitter

Περισσότεροι μηχανικοί στη φετινή κάλπη

Ημερομηνία: 20-05-2024 | Συντάκτης:

-Αυξημένη συμμετοχή καταγράφηκε στις εκλογές του ΤΕΕ στην Ηλεία

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Η αυξημένη συμμετοχή ήταν το κύριο χαρακτηριστικό στις χθεσινές εκλογές του παραρτήματος Ηλείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), καθώς διαπιστώθηκε ισχυρή προσέλευση των μηχανικών στις κάλπες. Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε στις 8 το πρωί στο Μικρό Συνεδριακό Κέντρο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο, όπου στήθηκαν οι τέσσερις κάλπες και απλώθηκαν τα ψηφοδέλτια, και ολοκληρώθηκε το απόγευμα.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ηλείας, Χρήστος Γεωργακόπουλος δήλωσε ότι το σημαντικό είναι την επόμενη μέρα να διαμορφωθούν συνθήκες επαναπατρισμού των μηχανικών που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό και να επιτευχθεί βιώσιμη και σταθερή ανάκαμψη στον κλάδο.

«Το πιο σημαντικό είναι αυτό που δείχνει και το διακύβευμα της επόμενης μέρας. Από τα 609 εγγεγραμμένα μέλη στην Ηλεία, περίπου τα 250 είναι τα ενεργά που διαμένουν στην περιοχή μας και συμμετέχουν στις εκλογές. Το ζητούμενο της επόμενης ημέρας είναι εμείς ως ΤΕΕ να καταφέρουμε να το αλλάξουμε. Να δουλέψουμε, να συνεργαστούμε ούτως ώστε τα παιδιά μας, οι επιστήμονες που παράγει αυτός ο τόπος, να επιστρέψουν στη βάση τους και να βοηθήσουν για ένα καλύτερο αύριο», ανέφερε και έκανε λόγο για αχτίδα ανάκαμψης παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις.

«Φαίνεται ότι υπάρχει μια ακτίνα ελπίδας και ανάκαμψης στην οικοδομική δραστηριότητα. Περιμένουμε να δούμε αν θα συνεχιστεί αυτή η τάση, γιατί δυστυχώς μετά την οικονομική κρίση, όποτε πηγαίνει να ανακάμψει ο τομέας, εμφανίζεται κάτι άλλο, πανδημία, ενεργειακή κρίση κ.ά. Είμαστε αισιόδοξοι. Στις εκλογές σήμερα φαίνεται οι συνάδελφοι να συμμετέχουν και το ευχάριστο είναι ότι καταφέραμε να ενισχύσουμε το ρόλο του ΤΕΕ στην τοπική κοινωνία και οι μηχανικοί ξέρουν ότι είμαστε δίπλα τους», ανέφερε.

Ο Βασίλης Παναγόπουλος, πρόεδρος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, στάθηκε στο φλέγον ζήτημα της ελλιπούς στελέχωσης των δήμων με το αναγκαίο εξειδικευμένο προσωπικό.

«Υπάρχει μεγάλη προσέλευση. Βλέπω σε σχέση με άλλες εκλογικές αναμετρήσεις πολλά νέα παιδιά. Στις προηγούμενες εκλογές είχαμε μια προσέλευση κάτω του 50%, ενώ φέτος είναι πάνω του 50%, αυτό είναι θετικό. Όσον αφορά στα προβλήματα του κλάδου είναι πολύ έντονα και αυτά απορρέουν από την υποστελέχωση, την έλλειψη στην τοπική αυτοδιοίκηση όλων των ειδικοτήτων που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την εικόνα και να βοηθήσουν στις μελέτες και γενικά στα έργα ώστε να έχουμε μεγαλύτερη απορρόφηση από το ΕΣΠΑ.

Και αυτό γιατί δεν υπάρχουν προσλήψεις, που έχουν ελαχιστοποιηθεί και μερικές που γίνονται με διάφορες προκηρύξεις έρχονται πολλοί συνάδελφοι από άλλα μέρη και δεν μπορούν να επιβιώσουν με τον μισθό. Γι’ αυτό εκτιμώ ότι θα πρέπει να υπάρχει μοριοδότηση στην εντοπιότητα», επισήμανε. Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο αυριανό φύλλο


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot