FOLLOW US: facebook twitter

Περιοδεία του Δημήτρη Τζανακόπουλου σήμερα στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 16-01-2024 | Συντάκτης:

Η πρώτη ανοιχτή συνέλευση της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για την συγκρότηση του φορέα/κόμματος  και στην Ηλεία

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Προς την επόμενη μέρα κοιτάζει η Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς με το μεγάλο ζητούμενο να είναι η οργάνωση και ο σχηματισμός και κομματικού φορέα. Υπό αυτό το πρίσμα, με την πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Ιανουαρίου στην Αθήνα, ξεκίνησε η πολιτική συγκρότηση του κόμματος της Νέας Αριστεράς, με τα στελέχη της να περιοδεύουν και να πραγματοποιούν ανοιχτές συνελεύσεις και δράσεις σε όλη τη χώρα, δίνοντας το πολιτικό τους στίγμα.Μια διαδικασία που θα κορυφωθεί με την ιδρυτική πανελλαδική συνδιάσκεψη στα τέλη Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο αυτό, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι μήνες εντατικής εξόρμησης σε όλη την επικράτεια και το επόμενο δίμηνο αναμένεται να γίνουν τουλάχιστον 80 εκδηλώσεις του νέου φορέα σε όλη τη χώρα, ενώ προχωρά η οργανωτική συγκρότηση πυρήνων υποστηρικτών της Νέας Αριστεράς με μεγάλη συμμετοχή και παρουσία ανθρώπων από όλο το φάσμα του προοδευτικού κόσμου.

Η Νέα Αριστερά, ξεκινά λοιπόν και στην Ηλεία, με την πρώτη ανοιχτή συνέλευση του νέου φορέα να  πραγματοποιείται  σήμερα Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 στην Αμαλιάδα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, ώρα 19.00 στο ILIDA CAFFE ( Κεντρική πλατεία Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας). Ο Βουλευτής Α΄ Αθήνας της Κ.Ο. Νέα Αριστερά Δημήτρης Τζανακόπουλος, πέρα από την παρουσία και απογευματινή του ομιλία, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Αμαλιάδα, με επισκέψεις στο Δικηγορικό Σύλλογο Αμαλιάδας με επίκεντρο το πρόβλημα του Πρωτοδικείου, στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, στο δήμαρχο Ήλιδας και περιοδεία στην αγορά της πόλης.  

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος  σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στην «Μακεδονία της Κυριακής» τόνισε ότι «Αυτό που θέλουμε είναι να ξαναφέρουμε την ιδεολογική αντιπαράθεση στο προσκήνιο της πολιτικής: να αναδείξουμε τον κεντρικό ρόλο της μισθωτής εργασίας για την αλλαγή του μοντέλου παραγωγής και κατανάλωσης, να ανιχνεύσουμε τις πιθανές απαντήσεις στην κλιματική κρίση, να συγκρουστούμε με τον εθνικισμό και τον αυταρχισμό που συγκροτούν τον σκληρό πυρήνα του λόγου και των πρακτικών της σημερινής κυβέρνησης. Και αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί να εξαντλείται στο κοινοβούλιο. Απαιτείται κοινωνική συμμετοχή, ανοιχτές σχέσεις με τα κινήματα κάθε είδους, με κινήσεις πολιτών που διεκδικούν μια άλλη σχέση με την πολιτική. Η δημιουργία επομένως ενός νέου κόμματος είναι αναγκαία συνθήκη για την επιτυχία του στόχου. Ήδη λοιπόν προετοιμάζονται και διενεργούνται ανοιχτές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα, , όπου καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά ώστε να συνδιαμορφώσουμε το πολιτικό πλαίσιο του νέου κόμματος..»

Το πρόγραμμα περιοδείας Τζανακόπουλου στην Αμαλιάδα

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται και η περιοδεία του Δημήτρη Τζανακόπουλου σήμερα στην Αμαλιάδα όπου το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του έχει ως εξής:

12:30 επίσκεψη στα Δικαστήρια Αμαλιάδας, συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, με τον Πρόεδρο Δικαστικών Υπαλλήλων, με τους δικαστικούς υπαλλήλους και με τους δικηγόρους του Δ.Σ. Αμαλιάδας

13:30 επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, συνάντηση με τη Διοικήτρια και τους συλλόγους εργαζομένων και γιατρών

14:30 συνάντηση με τον Δήμαρχο Ήλιδας

18:00 περιοδεία στα καταστήματα της πόλης και συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου

19:00 ανοιχτή συνέλευση στην πλατεία Αγ. Αθανασίου (cafe Hlida)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot