FOLLOW US: facebook twitter

Περιοδεία του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκη στην Ηλεία

Ημερομηνία: 28-05-2024 | Συντάκτης:

«Την εμπιστοσύνη που δείχνει ο λαός να τη μεγαλώσει και με την ψήφο του στο ΚΚΕ!»

            Απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής υπερψήφισης του ΚΚΕ, ώστε εργαζόμενοι και λαός να βρεθούν σε ποιο δυνατή θέση και την επομένη τον ευρωεκλογών, περιόδευσε σε χώρους δουλειάς την Τρίτη στην Ηλεία, ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του κόμματος, ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος.

            Επικεφαλής κλιμακίου της ΤΕ του ΚΚΕ στο νομό, πραγματοποίησε και συναντήσεις με φορείς, καλώντας συνολικά, κάθε ένας λαϊκός άνθρωπος που προβληματίζεται από όσα βιώνει σήμερα, να στείλει μήνυμα που θα φτάσει ως τις Βρυξέλλες και θα “δονήσει” και το Μαξίμου στη χώρα, με την ακόμα πιο αποφασιστική ενδυνάμωση του κόμματος.

            Οι επισκέψεις ξεκίνησαν από το ξενοδοχείο “Aldemar”, όπου στην ομιλία με εργατοϋπαλλήλους, επισημάνθηκε ότι τα προβλήματα που βιώνει σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία του κλάδου στον τουρισμό, αποτελούν συνέχεια των πολιτικών της ΕΕ, των οδηγιών της για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την εντατικοποίηση της δουλειάς κ.α. αντίστοιχα μέτρα, που υλοποίησαν διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις, απ’ όλα τα αστικά κόμματα.

            Αντίστοιχα, στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων της Τριανταφυλλιάς, απασχόλησαν οι άθλιες συνθήκες εργασίας, τα προβλήματα με τη μισθοδοσία των εργαζομένων, τα ελλιπή μέτρα προστασίας, το γεγονός ότι η δουλειά τους δεν εντάσσεται στα ανθυγιεινά επαγγέλματα, με ό,τι συνέπειες έχει αυτό τόσο για την υγεία των εργαζομένων όσο εν συνεχεία και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα και το χρόνο εργασίας τους μέχρι τη σύνταξη. 

            Πρόκειται για θέματα, όπως και άλλα, που απασχόλησαν και στην περιοδεία σε συσκευαστήρια της βόρειας Ηλείας, όπου πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με εργαζόμενους.

            Πραγματοποιήθηκε επίσης, συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, όπου επισημάνθηκαν και οι δυσκολίες των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, με την αύξηση του κόστους παραγωγής, τις ανοιχτές τιμές στα προϊόντα, τη μη αποζημίωση τους για σειρά φυτικές, ζωικές ασθένειες κ.α.

            Θυμίζοντας τις ευθύνες της ΕΕ, των κυβερνήσεων των χωρών – μελών της αλλά και των κομμάτων που την στηρίζουν, ο Κώστας Παπαδάκης, κάλεσε μπροστά και στις ευρωεκλογές, οι εργαζόμενοι και ο λαός, να βγάλουν συμπεράσματα, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ.

            Στάθηκε στο ρόλο των έως και σήμερα κυβερνήσεων, των κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ με συμφωνία τους στις στρατηγικές επιλογές της, όπως και των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για την εξυπηρέτηση των αναγκών και συμφερόντων και της ελληνικής αστικής τάξης, μακριά απ’ το τι χρειάζεται ο λαός, λόγος για τον οποίο εχθρεύονται και τις κινητοποιήσεις του.

            Αναφέρθηκε, επίσης, στο ρόλο της ΕΕ και της ΚΑΠ της, που από κοινού στήριξαν στην ευρωβουλή και στις νέες τις κατευθύνσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Βελόπουλος, για τα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων. Εξήγησε, το πως αυτά τα προβλήματα, μεγεθύνθηκαν από την εφαρμογή της ΚΑΠ, τονίζοντας πως  διαψεύστηκαν όλα τα αστικά κόμματα που έλεγαν ότι δεν πραγματοποιούνται πουθενά αλλού στην Ευρώπη αγροτικές κινητοποιήσεις, αφού αυτές έφτασαν μέχρι και τις Βρυξέλλες, απλωμένες σε μια σε μια σειρά χώρες.

            Κάλεσε σε οργάνωση και συνέχιση του αγώνα εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων από κοινού με τους κομμουνιστές και επεσήμανε μεταξύ άλλων: “Τα άλλα κόμματα μιλούν για συμμαχίες στο ευρωκοινοβούλιο κι εννοούν  τη συνδιαμόρφωση των αντιλαϊκών κανονισμών κι οδηγιών κατά παραγγελία των λόμπι των επιχειρηματικών ομίλων που μόνο το ΚΚΕ τα καταγγέλλει και τα ξεσκεπάζει. Εμείς, ποντάρουμε στις δικές μας συμμαχίες αυτές στο δρόμο του αγώνα με τις μεγάλες απεργίες στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη με τα αγροτικά μπλόκα στην Ελλάδα κι από άκρη σε άκρη σε όλη την Ευρώπη, τις φοιτητικές κινητοποιήσεις υπέρ του Παλαιστινιακού λαού.

Αυτός είναι ο φόβος τους, ο λαός, στο δρόμο, να διεκδικεί, να αποσπά ανάσες όπως αυτές που εξασφάλισαν  οι εργαζόμενοι στην Cosco , στην E-food στη ΛΑΡΚΟ , στους οικοδόμους στο μέταλλο στα νοσοκομεία και αλλού που υπέγραψαν αυξήσεις, συλλογικές συμβάσεις, ανανεώσεις συμβάσεων.  Τέτοιες ανάσες χρειάζεται συνολικά ο λαός, Γι’ αυτό, ακόμα και με τις διαφορετικές απόψεις πού μπορεί να έχει κάποιος με το ΚΚΕ ξέρει ότι στο ΚΚΕ μπορεί να έχει εμπιστοσύνη, γιατί έγκαιρα κι από πολύ παλιά τον είχε με ευθύνη προετοιμάσει για τη θύελλα που έφερνε ο ευρωμονόδρομος της ΕΕ. Αυτή του την εμπιστοσύνη να ισχυροποιήσεις και με την ψήφο του στις 9 Ιούνη”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος