FOLLOW US: facebook twitter

«Περιμένουμε έστω και τώρα την παράταση για τη σταφίδα»

Ημερομηνία: 04-12-2023 | Συντάκτης:

Επιστολή – παρέμβαση Βαλιανάτου σε Αυγενάκη – Κρίσιμη η σημερινή μέρα

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Με τον πόνο και την αγωνία των σταφιδοπαραγωγών εξακολουθεί να παίζει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού αν και έληξε  την Παρασκευή η προθεσμία για την παράδοση της σταφίδας στις μεταποιητικές επιχειρήσεις προκειμένου να λάβουν την συνδεδεμένη ενίσχυση, εντούτοις ακόμα δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα  η πολυπόθητη παράταση της προθεσμίας που ζητούν οι παραγωγοί και οι συνεταιριστικές οργανώσεις. Ανοιχτό μένει επίσης και το θέμα του πλαφόν των 150 ευρώ, όπου οι σταφιδοπαραγωγοί έχουν ζητήσει να μειωθεί αφού η φετινή ήταν μια πολύ κακή χρονιά  για το προϊον εξαιτίας του περονόσπορου και των κλίματολογικών δυσκολιών και οι αποδόσεις είναι εξαιρετικά μειωμένες .  Σε κάθε περίπτωση από προχθές αιωρούνταν πληροφορίες περί  προφορικής διαβεβαίωσης από το Υπουργείο ότι θα δοθεί τουλάχιστον η προθεσμία και έμενε μόνο η τελική υπογραφή Αυγενάκη. Ωστόσο ακόμα και την ύστατη στιγμή, οι σταφιδοπαραγωγοί εξακολουθούν να ελπίζουν ότι θα δοθεί σήμερα λύση.

Ο πρόεδρος της Ο.Π Αμαλιάδας  Χρήστος Βαλιανάτος βλέποντας ότι επικρατεί  άκρα του τάφου σιωπή σε Υπουργείο και ΟΠΕΚΕΠΕ, έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό κ.Λευτέρη Αυγενάκη αναφέροντας τα εξής:  

“Τις τελευταίες μέρες του Νοέμβρη κατά τις επισκέψεις μας στα σταφιδοχώρια της Ηλείας διαπιστώσαμε ότι πολλοί σταφιδοπαραγωγοί δεν είχαν πουλήσει την Κορινθιακή  σταφίδα και την είχαν αποθηκευμένη.  Είχαν συνηθίσει που τα τελευταία 25 χρόνια δινόταν πάντα παράταση και αυτό που περίμεναν δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Σας επισημαίνουμε ότι θα χαθούν πολλά χρήματα από τους σταφιδοπαραγωγούς , κάτι που είναι αδιανόητο γι αυτό που περνάει το προϊόν τα τελευταία χρόνια. Εμείς σας επισημαίνουμε ότι πρέπει να δοθεί έστω μια μικρή χρονική παράταση για να μπορέσουν να δώσουν το προϊόν και να μην χάσουν τη στρεμματική ενίσχυση . Περιμένουμε ότι θα ικανοποιήσετε το αίτημα προς όφελος των σταφιδοπαραγωγών.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot