FOLLOW US: facebook twitter

Περιμένοντας τη βροχή ή την καταιγίδα;

Ημερομηνία: 23-09-2024 | Συντάκτης:

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Περιμένοντας τη βροχή ή περιμένοντας την… καταιγίδα; Καλή η ερώτηση γιατί το πιθανότερο είναι λόγω της κλιματικής αλλαγής να έρθει η δεύτερη ξαφνικά και να πνιγούμε μια και στην Ηλεία φέτος ευτυχώς δεν καταφέραμε να… καούμε!  Η παρατεταμένη ξηρασία και η ανάγκη να ποτιστεί η γη που διψάει, να μυρίσει λίγο φθινόπωρο, να πάρουν λίγο τα απάνω τους οι ελιές που έχουν μεν καρπό αλλά λειψούς χυμούς για να ανασάνουν οικονομικά και οι ταλαιπωρημένοι από τον καύσωνα αγρότες, δημιουργεί μια στάση μακράς αναμονής. Και στο σημείο αυτό εμφανίζονται οι «μάγοι» μετεωρολόγοι που κάθε μέρα λένε ότι θα βρέξει και τελικά… δεν βρέχει!

 Από τα βάθη των αιώνων, δεν υπάρχει λαός επί της γης ο οποίος σε περιόδους ανομβρίας να μην κατέφυγε σε… μαγικές τελετές και σπονδές στους θεούς του με την ελπίδα να του φέρουν την πολυπόθητη βροχή! Ακόμα και στην χώρας μας  υπήρχαν παλαιότερα  κατάλοιπα τέτοιων Διονυσιακού τύπου τελετών και σε κάποια χωριά της ελληνικής υπαίθρου στα μεταχριστιανικά χρόνια προστέθηκε και λειτουργία για επίκληση της βροχής! Και κάποια στιγμή θα βρέξει, δεν μπορεί, το θέμα είναι όμως ότι η κλιματική αλλαγή φέρνει ακραία καιρικά φαινόμενα πια, δηλαδή πλημμυρικά.

Και βεβαίως αναρωτιέμαι πόσο έτοιμοι είμαστε να τα αντιμετωπίσουμε γιατί ακόμα κι αν γίνονται από Περιφέρεια και δήμους κάποια έργα για αντιπλημμυρική προστασία, στην πράξη κάθε χρόνο αποδεικνύεται ότι δεν επαρκούν! Ειδικά τους τελευταίους μήνες, τα κονδύλια που έρχονται προς την αυτοδιοίκηση από το κεντρικό κράτος για ανάλογα έργα, είναι ελάχιστα για να μην πω καθόλου! Η κυβέρνηση ότι λεφτά υπήρχαν τα διέθεσε για τις εκλογές, για να κατοχυρώσει πάλι την καρέκλα της και… ανάκαμψη από του χρόνου πάλι και βλέπουμε!

Και βεβαίως καλά μας κάνει ο κ. Μητσοτάκης από τη στιγμή που δεν υπάρχει επί της ουσίας αντιπολίτευση, αφού και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αυτό το κρίσιμο διάστημα πριν μπούμε στο χειμώνα και τα βρούμε όλα «παλούκια», ασχολείται συνεχώς με εσωκομματικές εκλογές!  Και αφού πρώτα έχουν βγει μαχαίρια και έχουν τεμαχιστεί σε εκατό κομμάτια σαν το ψωμάκι της Λαμπρής! Πώς να μονιάσουν μετά αυτοί οι άνθρωποι και μετά τις εκλογές να προσπαθήσουν να πείσουν ότι έχουν κόμματα «συμπαγή», όταν πριν έχουν βγάλει τα ματάκια τους; Άντε μετά να βρει «απάγκιο» ο κοσμάκης που υποφέρει και έχει δυο χιλιάδες προβλήματα και κάθε φορά καλείται να συμμετάσχει σε εκλογές – παρωδία!!

Κοινώς λοιπόν δεν υπάρχει… σεντς για τίποτα, ούτε για έργα, ούτε για προσλήψεις, ούτε για την υγεία, ούτε για την παιδεία, πορευτείτε όπως μπορείτε! Σε αυτή τη χώρα θα πρέπει κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε, γιατί και ο κόσμος όχι μόνο κουράστηκε, αηδίασε κιόλας με όλα τούτα, μόνο που τις συνέπειες εμείς καλούμαστε να τις πληρώσουμε σε όλα τα επίπεδα.  Γι αυτό δεν ξέρω και πόσο… ασφαλές είναι πια να παρακαλάμε να χειμωνιάσει και να βρέξει, γιατί μετά ποιος θα … ναυλώσει λέμβους να μας σώσει!!! Σύσταση – αν μου επιτρέπετε- στους δήμους: Ζητήστε λεφτά! Κάντε ότι μπορείτε για την πρόληψη όσο προλαβαίνετε!!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot