FOLLOW US: facebook twitter

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Φάκελος για ανάγκες σε εργάτες γης και αλλαγές στο ΜΑΕ

Ημερομηνία: 02-11-2022 | Συντάκτης:

Αλλαγές στο Μ.Α.Ε. (Μονάδα Ανθρώπινης Εργασίας) ζητά από το ΥπΑΑΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Θοδωρής Βασιλόπουλος.

Όπως επισημαίνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Βασιλόπουλος, «πρέπει να αναθεωρηθούν οι ώρες εργασίας γιατί έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που έχουν υπολογιστεί και έχουν αλλάξει οι ανάγκες. Μιλάμε για τον συνολικό ετήσιο χρόνο απασχόλησης για κάθε εκμετάλλευση.

Το πρόβλημα με τους εργάτες γης είναι μεγάλο και φαίνεται δύσκολο να λυθεί. Κατά το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήσαμε συναντήσεις σε Πύργο, Πάτρα και Μεσολόγγι, με φορείς των αγροτών για το θέμα των εργατών γης. Καταγράψαμε τις ανάγκες εργατών σε επίπεδο νομού και Περιφέρειας.

Στις συναντήσεις τονίστηκε ότι η ότι η διαδικασία της μετάκλησης είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και γραφειοκρατική μέσα από τις Αποκεντρωμένες ∆ιοικήσεις. Ζητάμε να γίνονται οι διαδικασίες πιο γρήγορα και χωρίς μεγάλη γραφειοκρατία.

Παράλληλα απαιτείται και σύναψη διακρατικών συμφωνιών, γεγονός που πρέπει να εξεταστεί σε εθνικό επίπεδο.

Θα πρέπει να εξεταστεί ο συνδιασμός στη συγκομιδή των καλλιεργειών ώστε οι εργάτες να μην απασχολούνται μόνο για μικρή χρονική περίοδο.

Ακόμη θα πρέπει οι εργάτες που αποκτούν άδεια παραμονής στην χώρα μας για εγασία να μην μπορούν να πηγαίνουν σε άλλη χώρα της ΕΕ. 

Με τη διαβούλευση, τις προτάσεις που έχουν μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί και αυτές που θα κατατεθούν τις επόμενες ημέρες, η Περιφέρεια θα συντάξει τον σχετικό φάκελο που θα στείλει στο αρμόδιο Υπουργείο».

agrotypos.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος