FOLLOW US: facebook twitter

Πέντε θερινές αιμοδοσίες από την Περιφέρεια στην Ηλεία

Ημερομηνία: 22-05-2024 | Συντάκτης:

-Στόχος η κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Νοσοκομείου Πύργου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σειρά αιμοδοσιών σε όλη την Ηλεία σχεδιάζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσα στο καλοκαίρι, κατόπιν σχετικού αιτήματος του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, Σπύρου Πολίτη, με στόχο να καλύψει μέρος των αυξημένων αναγκών του Σταθμού Αιμοδοσίας και να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή της σε πρόσφατη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Άννα Μαστοράκου, η Περιφέρεια προτίθεται να διοργανώσει πέντε αιμοδοσίες σε πλατείες πόλεων του νομού σε συνεργασία με την εκάστοτε υγειονομική μονάδα της περιοχής.

Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου στην κεντρική πλατεία του Πύργου, η δεύτερη στις 19 Ιουνίου στην Πλατεία Κουρούτας, η Τρίτη στις 30 Ιουνίου στην Πλατεία Ζαχάρως, η τέταρτη στις 11 Αυγούστου στο Κατάκολο και η Πέμπτη στις 20 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Κρεστένων.

«Σκοπός της δράσης αυτής εκτός από την αιμοδοσία, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της αιμοδοσίας και η ενεργή τακτική συμμετοχή τους. Η δράση αυτή θα γίνει σε πλατείες με τη συμμετοχή υπαλλήλων από τον τομέα της αιμοδοσίας που θα ενημερώνουν προφορικά και με έντυπο υλικό το κοινό, θα πραγματοποιούν αιμοληψίες και θα δίνουν αναμνηστικά στους συμμετέχοντες.

Επίσης θα προσκληθούν όλοι οι σύλλογοι της περιοχής, αθλητικοί και πολιτιστικοί, για να συμμετέχουν. Επιπλέον θα υπάρχει μουσική για την προβολή της δράσης», τόνισε η Κ. Μαστοράκου και επισήμανε πως η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2024 προτίθεται να υλοποιήσει δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα για την εφαρμογή προγραμμάτων προάσπισης και προαγωγής της υγείας και ευεξίας του ατόμου, αλλά και για θέματα προνοιακού χαρακτήρα που ανάγονται στην κοινωνική στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος