FOLLOW US: facebook twitter

Πέντε νέα αθλητικά έργα στην Ηλεία από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ημερομηνία: 03-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα
Συνολικά δέκα χρηματοδοτούνται στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Δέκα νέα αθλητικά έργα- εκ των οποίων τα πέντε στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας-  με προϋπολογισμό που συνολικά προσεγγίζει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, δρομολογούνται άμεσα απ’ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη εντάσσονται για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που έρχονται ν’ αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις γηπέδων, κλειστών ή ανοικτών γυμναστηρίων και παράλληλα να βελτιώσουν τις συνθήκες αλλά και να διευρύνουν τις δυνατότητες των εντασσόμενων αθλητικών υποδομών.

Τα έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας είναι:

-Βελτίωση των αθλητικών υποδομών στο Δημοτικό Στάδιο Ζαχάρως, με χρηματοδότηση 150.000 ευρώ.

-Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου Τραγανού στο Δήμο Πηνειού, με προϋπολογισμό 74.000 ευρώ.

-Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου περιοχής Θινών Βαρθολομιού, στο Δήμο Πηνειού, με χρηματοδότηση 74.000 ευρώ.

-Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, με προϋπολογισμό 366.000 ευρώ.

-Βελτίωση εγκαταστάσεων γηπέδων του Δήμου Ανδραβίδας –Κυλλήνης, με χρηματοδότηση 206.000 ευρώ.

Με την έγκριση των νέων αθλητικών έργων και την ένταξή τους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση και υλοποίησή τους.

Ικανοποίηση Γεωργιόπουλου για τα έργα

Με δήλωσή του σχετικά με τη χρηματοδότηση βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων στην Ηλεία, με το συνολικό ποσό των 870.000 ευρώ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος ανέφερε:

“Δηλώνω ικανοποιημένος γιατί η συστηματική και πολύμηνη προσπάθειά μας, ιδιαίτερα του βοηθού Περιφερειάρχη για θέματα αθλητισμού Δημήτρη Κωσταριά σε συνεργασία με τους δήμους του νομού μας και τα αθλητικά σωματεία, απέδωσε καρπούς.

Οκτακόσιες εβδομήντα χιλιάδες (870.000) ευρώ, από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ) βρίσκονται στη διάθεση των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως, Πηνειού και Ανδραβίδας- Κυλλήνης, που θα πρέπει να προβούν στην υλοποίηση των έργων. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Π.Ε Ηλείας, θέτουν στις άμεσες προτεραιότητές τους ζητήματα που αφορούν την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων και γενικότερα την προαγωγή του αθλητισμού και την ποιότητα ζωής της νεολαίας.”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος