FOLLOW US: facebook twitter

Πειραματικό σχολείο το 4ο δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας από το 2024

Ημερομηνία: 05-04-2023 | Συντάκτης:

Ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Παιδείας μεταξύ 18 σχολείων

Τη λειτουργία επιπλέον 18 νέων Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε όλη τη χώρα, από το σχολικό έτος 2024-2025, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Με την απόφαση αυτή, ως Πειραματικό σχολείο θα λειτουργήσει το 4ο δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη λειτουργούν 120 Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, από 62 το έτος 2019.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του η απόφαση αύξησης του αριθμού Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων , ελήφθη «ανταποκρινόμενο αφ’ ενός στην ευρύτατη αποδοχή του θεσμού από μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, αφ’ ετέρου στη δέσμευση για συνολική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου».

Τα Πειραματικά Σχολεία είναι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, οι οποίες στοχεύουν στην υποστήριξη του πειραματισμού και της πιλοτικής εφαρμογής εκπαιδευτικών καινοτομιών στο εκπαιδευτικό σύστημα, σε τυχαίο δείγμα του μαθητικού πληθυσμού, που εισάγεται σε αυτά με ηλεκτρονική κλήρωση. Επιπλέον, επιδιώκεται η εξοικείωση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών με τη διδασκαλία των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, σε συνεργασία με τμήματα και σχολές Α.Ε.Ι. και το Ι.Ε.Π..

Το 4ο δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας, είναι ένα ιστορικό σχολείο της πόλης που λειτουργεί ως Ολοήμερο, ενώ τελευταία έγιναν πολλές προσπάθειες για την αναβάθμιση του καθώς τα προηγούμενα χρόνια είχε υποβαθμιστεί και υπήρξαν έντοντες διαμαρτυρίες των γονέων μαθητών που φοιτούσαν σε αυτό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot